понеделник, 1 февруари 2016 г.

Духовно Раздвижване за Освобождаване от Проклятия на Бедност, Болести и Други Проблеми



Image result for deliverance from god

Преди всичко, нека да видим за какво става въпрос.
Това е нещо като духовен подвиг и е насочен за отстраняване на пречки, запори и влияния на демони в нашия живот. Правилото е много дълго и уморително, но е много силно и в зависимост от вярата във нас, може да се окаже доста ефектно. 

Можете да го прегледате Тук!

Особено в периода на постите. Не е задължително да го четете цялото ако нямате време, но е желателно, ако имате , да го изживеете поне веднъж през поста.В това последование има много силни молитви към най-силните Небесни Сили. От тук и нивото на трудност и ефектност( абе да си призная си е пълно размазване, до късане по шевовете). Чрез молитвите ние създаваме непоносима среда за демоните в нас. Това са много вибрации и много информация се натрупва в телата ни, които са 70% вода. Водата има свойство да запаметява. Колкото повече се молим -толкова средата става по-неудобна за демонско влияние. Толкова повече се натрупва енергията противостояща на тях.


За вярата в нас 

Мнозина ще твърдят ,че здравето е най-важно в живота. Според нашите Богоносни отци вярата в Бога е най- важна. Може да звучи като клише, но ако имаме вяра можем да извършим чудеса с Божията воля. Има стотици хиляди светци, мъченици, блаженни и последователи в Христа, които са ни го доказали. ( но много от нас няма да повярват, защото бай ...еди кой си рекъл на две бири с повдигната мъдрост-"око да види-ръка да пипне. Или "пара на длан и булка на мегдан") И днес има монаси и свещеници, които с молитва върху миряни извикват Божията благодат. Но благодатта се излива над тези , които вярват и искат наистина да променят живота си.Аз лично съм бил свидетел, как един и същ свещенник се моли над майка и дъщеря. Дъщерята получава благодат , а майката не. Защо? Защото имат различни пътища в живота, различна сила на вярата и различни грехове. После свещениците им били виновни. Не били достатъчно правдиви. Това съм чул и за монах от старостилна Гръцка Църква "Света Маркела" с всеотдадден живот към Бога, който дори отказва пари, Този старец според много хора"извършва чудеса, но според някои -нищо не направил". Но никой не се обръща да погледне себе си. Свещенниците не дават благодат, Господ я дава, а те само я молят и провождат.

Лука глава 4:18
18 "Духът на Господа е на Мене, Защото Ме е помазал да благовестявам на сиромасите; Прати Ме да проглася освобождение на пленниците, И прогледване на слепите, Да пусна на свобода угнетените,
Матей 17:19, 20
19 Тогава учениците дойдоха при Исуса насаме и казаха: Защо ние не можахме да го изгоним?
20 Той им каза: Поради вашето маловерие. Защото истина ви казвам: Ако имате вяра колкото синапово зърно, ще речете на тая планина: Премести се оттука там, и тя ще се премести; и нищо няма да ви бъде невъзможно.

Така ,че първото условие е ВЯРАТА

Същото твърди и Свети Серафим Саровски в беседата си с Мотовилов. Той много добре ни сочи пътя, как да придобием Светия Дух, за да гоним бесове, изцеляваме и вършим Богоугодни дела в респект да провождаме Божията благодат върху себе си и разпределяме на други. Мнозина ще си помислят-"Чакай малко аз не съм ръкоположен свещенник или монах и нямам Божията благодат да правя това. На това ще се спрем веднага след тук.

Марко 16:17 И тия знамения ще придружават повярвалите: в Мое име бесове ще изгонват; нови езици ще говорят;



Извършване на ДЕЯНИЯ по вярата


Лука глава 6:46, 49
46 И защо Ме зовете, Господи, Господи! и не вършите това, което казвам?
47 Всеки, който дохожда при Мене, и слуша Моите думи, и ги изпълнява, ще ви покажа на кого прилича.
48 Прилича на човек, който като построи къща, изкопа и задълбочи, и положи основа на канара; и когато стана наводнение, реката се устреми върху оная къща, но не можа да я поклати, защото беше здраво построена.
49 А който слуша и не изпълнява, прилича на човек, който е построил къща на земята, без основа; върху която се устреми реката, и на часа рухна; и срутването на оная къща беше голямо.

Според моя духовен наставник Отец Петър в нашия храм "Св. Кирил и Методий" в разговорите ни за придобиване на мистични способности, е възможно и то без да бъдем ръкоположени за монаси. Тайната е там ,че не е тайна, а е обожествяване на самите себе си чрез вяра,молитви, пост, посещаване на литургии и вършене на милостиня и всичко, що е по Божия воля. Именно натрупването на молитвена енергия, прави обожествяването реално.
Значи вече минаваме до извършваме с дела това, в което вярваме 
Според Владиката Епископ Данаил, който е Светогорски монах, той само ми даде пример със свети Антоний Великий, който никога не е бил ръкоположен, но е побеждавал пълчища от демони и бесове в една нощ и то със присмех над тях.
" ха ха ха ако сте толкова силни нямаше да дойдете толкова много"-извикал Свети Антоний в пещерата.

Отново Свети Серафим Саровски подтвърждава същите тези в неговата беседа:


"Сега нас двамата ни чака труд след труд, за да възлизаме от сила в сила и да достигнем мярката на възрастта на Христовото изпълнение, та да се сбъднат върху нас Господните думи: "Които се надява на Господа, ще подновят силата си: ще дигнат криле като орли, ще припнат и не ще се отрудят, ще отидат и не ще се уморят"(Ис. 40:31), ще минават от сила в сила и ще им се яви Бог на боговете в Сиона на разумяването и небесните видения (Пс. 83:8)…"
И още:

"А що се отнася до това, че аз съм монах, а Вие — светски човек, то по това няма какво да разсъждаваме. За Бога има значение правата вяра в Него и Единородния Му Син.
Заради това се дава обилно свише благодатта на Светия Дух. Господ търси сърце, преизпълнено с любов към Богу и ближния. То е престолът, на който Той обича да седи и на който Той се явява в пълнотата на Своята наднебесна слава.
"Синко, дай ми сърцето си", — казва Той, - … а всичко друго Аз ще ти дам ", понеже в човешкото сърце може да се вмести Царството Божие. Господ заповядва на учениците Си: "Търсете първом Царството на Бога и Неговата правда , и всичко това ще ви се придаде" (Мат. 6:33), защото "вашият небесен Отец знае, че имате нужда от всичко това" (Мат. 6:32)"

Разбира се никой не иска от вас да ставате отшелници, за да придобиете тези способности. Но по време на постите е хубаво този път поне да експериментираме със себе си, колкото е възможно да вървим в Божиите закони с молитва, пост и вяра.
Няма какво да изгубим освен някой излишен килограм, малко неприятности , които стоят и дебнат зад ъгъла и лошо настроение. Може пък да загубим няколко щърбави демони, които ни създават болки или ни държат под стрес. С две думи да изчистим малко негативна смет от нас. 

Знам много случаи със сестрите ми , с мен или познати, когато се молим за някой за нещо и след време , видите ли, се случва. Разбира се Господ предпочита да се молим за ближните си и то колкото може по-често и с повече хора. Тези молитви се сбъдват.Но! Има едно ,"НО" и това е когато се възгордеем от "нашите молитви и започнем да се хвалим" тогава нещеш ли, нещо ни се губи силата, защото сме изгубили елемента на смирение и искреност.(затова тихом мълком пак на колене и прилазване с много молене  и по възможност с малко сълзички и много смирение и искреност, нещо като бебе за беберон). Най- силен ефект според моя опит имат молитвите за враговете ни. (само ,че на пръв поглед звучи като психично отклонение и лека форма на куку-синдром, защото освен пцувни нищо чисто не можем да изречем към хората, които са ни убидили) Но тук е чудото , ако благословим враговете си и Господ ще ни благослови.

Принципи на процес за подготовка.

Матей Глава 7:5
5 Лицемерецо, първо извади гредата от твоето око, и тогава ще видиш ясно за да извадиш съчицата от братовото си око.
Основен принцип тук е да погледнем към себе си, колкото се може по-реално. Това значи да разберем всички негативи в нас, които ни пречат за постигане на целта-изгонване на духове на проклятия и проблеми. Това естествено не е лесно, защото във всеки е заложено чувството на егоизъм и гордост, а чувството на примирение се придобива. Ние не осъзнаваме ,че точно в тези заложени инстинкти се уповават демоните. 
Преди да опознаем враговете си като цел, трябва да погледнем върху себе си първо, защото ние сме ги допуснали с нашите прегрешения. 

Нека проверим себе си по следните думи. Запишете си тези които отговарят за вас, за да може да се неутрализират. 

Чувствата на отхвърляне
които е отказана, отхвърлена, отказан, отречен, отхвърлен, Отблъснат, отказъл, изоставен, изоставена, ненужен/а, се изхвърлен, Изключени, Елиминиран/а ненужен и изхвърлен.

Отхвърляне, страх от отхвърляне, 
Себеотхвърляне, отслабнал или съкрушен дух, Гордост - Его - Суета, раздвояване, предубеденост, Корени/причини за чувство на отхвърлени, Ахав-Езавел Комплекс-чувство ,че ще бъдете доминирани, контролирани и манипулирани или вие имате заложби на доминиране, контролиране и манипулиране. , доминиране, Хомосексуалност, Лесбийството, Въстание, Оттегляне, прекалено толерантен, твърде сурови , Лъжа, вина, Недоверие, неспособност да общувате, под контрол на магьосничество , че сте грозни, шизофрения, Гняв, отхвърляне още когато сте били в утробата, пушене, пиене, деменция, нестабилност, агония, невъзможност да се давате или да получавате любов, несигурност, комплекси на малоценност, фантазии, нереалност , сексуални перверзии, стресиране и фрустрация

Огорчени
Чувствата на огорчени, Проклети, Непокорени, остри, парливи, огорчени, отровени с насилие, Провокирани измъчваше, наскърбен, наскърбени, дали ви да пиете горчива трева, бедствие, пили биле, отрова(змийска), наранени, ядосан, , много огорчени и Провокирани.

Горчивината
Недоволството, омраза, Непростителност, склонност на насилие, темпер, гняв, желание за отмъщение, желание за убийство.

Болести: Рак, артрит и заболявания, които идват в през горчивина и Непростителност.

Бунт  породен от, срещу или чрез. Това важи и в две посоки-дали сте го изпитали срещу вас или искате да го извършите срещу други хора

Чувства, че не са ви се подчинявали, уважили, престъпили, убидили, нарушили пространството ви или посегнали на честа ви, пренебрегнати, презрени, нарушено, подиграни, съпротивяват ви се, бунтуват се срещу вас , че се разбунтуваха и въстанаха.
Въставате, своеволия, упоритост неподчинение, непокорни, искате да плотирате или мислите ,че ви кроят плот/ плотиране и планиране, лъжат ви, алчност, омраза, искате или имате наклонност да контролирате други, Разсеяност, Нечестив, и несправедливо осъдени или определени. Искате да предадете или са ви предали, подриват или искате да подривате, Rock музика, опълчение, християнски рок, смущения, измама, триене , измама, Repulse, предателство, Defiance, Pride, агресивност, грешната любов, презрение, арогантност, магьосничество, интригант, прилъстяване, объркване, намусен, мачо-мъжествени или не толкова или прекалено женствени, като транквилизатори, женствени мъже, взимат наркотици, несигурност, неуморим и упорит, пропадане, магьосничество, депресия , разврат, съмненияt.

Нашите врагове са невидими (и не изкачат от ъгъла с "куку"-писък,за да ни сплашат), а това може да създаде съмнения и това е много естествено. За щастие аз попаднах на списък със специфичните демони от Библията и тяхната дейност върху нас, за да можем да ги идентифицираме и бъдат наша цел с чиста яснота. Те са целта на нашата мисия.Когато имаме цел, тогава можем да изградим проста система за поразяването и. 
Има седем принципа на битка(бива тя с юмруци или с цели армии) , които ние ще приложим  тук. 

1. Трите Динамични Елемента на Сражението



Нашата цел са демоните и да ги изгоним от нас. 
Нашите оръжия, които ни определят целта са: черкуване, пост(хранителен и духовен), молитва, милостиня, тамян , свещи, безмесна, безсирна, безмлечна, храна, иконки, кръст, светена вода, елей,нафора, причастие, изповед, кандило, кадило, въглени и ВЯРА като наше оръжие.

Изразът „пълно Божие въоръжение” идва от Ефесяни 6:13-17 (Верен): „Затова вземете пълното Божие въоръжение, за да можете да противостоите в злия ден и като победите, да устоите. И така, 
стойте препасани с истина през кръста си и 
облечени в бронения нагръдник на правдата, и с краката си обути с готовност за проповядване на благовестието на мира. А освен всичко това, 
вземете щита на вярата, с който ще можете да угасите всичките огнени стрели на лукавия. Вземете също шлема на спасението и 
меча на Духа, който е Божието Слово.”

Тези оръжия определят нашите действия и поведение, които са: 

Въздържане от секс дори при съпруги по време на пост, (освен с цел рожбочадие-дали я има в църковно славянския речник тази дума.!?!? :)))
Ограничаване от купони, пиршества и танци
спазване на строг пост, подаване на милостиня на просещи,
молене със съсредоточени молитви сутрин на тамян и свещ , през деня и вечер, 
Изискване от свещениците да ви четат молитви според  нуждите ви (но нека те ви направят рецептата, не вие, защото може да стане извисяване в 4-та или 5 -та деменция като с екстази-например)
Ходене на църква по празници и чествания.
Покаяние и Изповядане
Вземане на причастие, 
Вземане на нафора и светена вода сутрин на гладно и пръскане на дома,
изикване на прошки и прощаване на наранилите ни.
Въздържание от съдене, припирни, караници и убиди, лъжа и помисъл за спасение и правдивост при вземане на отношение.
Елепомазване или елеосвещение от свещеници. По време на празниците се прави във Великия Четвъртък

За да анализирате и приоритезирате възможноста на целта-демоните, може да приложите следната матрица:

Критичност- трябва да сте наясно, колко искате да победите демоните и да се оттървете от проблемите си. Колко важно е за вас в живота ви. Обикновено е много важно, затова и раздвижването на подвига е належащ.И трябва да изберете от списъка си най важните и най неотложащи (караконнджулски същества)

Достъпност- Демоните са около вас / във вас и проблемите ви са около вас. Така ,че приближаването до тях не е проблем. Проблем е хващането и прогонването им.

Уязвимост- колко са уязвими демоните? Много. Те треперят от Бога, затова и работят скришно, не обичат молитва, тамяна ги разпада, светената вода ги гори, немогат да си намерят място във вас или около вас ако извършвате Действията посочени по-горе.Единствената им защита и право да ви нападат е греха.Отнемете им греха , разкайте се и те нямат никаква сила да стоят.

Ефект върху цялата война(духовна с вас в случая)- Няма демони-няма проблеми, няма отчаяние, няма депресия, и нещастия или проклятия. Има само добри неща и просперитет.Разбира се ,че ще има пак проблеми но целта е да намалим съотношението м/у проблеми и успехи.Или да се освободим от старите.

Възвращаемост за усилията-Може ли врагът да се въстанови от тази битка? Кога ще видим резултати? Какво печелим от изгонването на демони. Може да се въстанови ако пак го допуснем да дойде, затова е добре да си продължаваме с редовни духовни дейности според черковането. От тази дейност можем само да спечелим , но нищо да не изгубим. Защото дори и да се върнат, те ще бъдат много внимателни и отслабнали, понеже вие самите няма да правите толкова грехове. Резултатите идват по Божията промисъл, но обикновено на много грешните, разкаяли се дълбоко идват много бързо. Другите , когато са готови да устоят това , което Бог им дава като благодат.

Проверка на самите себе си:


  • Искате ли да промените живота си?
  • Имате ли смелост да го промените?
  • Можете ли да издържите до край , докато свършите с мисията?
2. Преодоляване на СТРАХЪТ в нас, като основен враг-разбийте го!
Страхът от демони може и да има, но най-големия страх и съмнение от нас самите. И най- трудния за преодоляване. Именно това са демоните в нас.В нашите навици.
Когато стане дума за демони , първото чувство е страхът от тях.(не ми , не ми говори ,че ми настръхва козината-чух много пъти)Това е техен блъф и за съжаление работи. Истината е , че ако някой или нещо е наистина в състояние да ни унищожи бързо, ще го направи без да се крие и не чак толкова бавно и коварно. Защо демоните се крият?. Защото ги е страх от Бога, да не би да се разкаяме и потърсим неговата сила и упование. Ние сме Божии чеда. Бог иска да се спасим. Дал ни е свобода да избираме, на кой да служим. Дал ни е законите си.Но не знам, защо ще иска да влязат в рая нечестиви души. Нито пък , според неговите думи има желание да благослови нечестивците. За това и неговото желание да ни изправи, за да идем при него. От там и системата, която е създал по Негов промисъл, който е далеч от нас да обсъждаме.
Демоните знаят това и се стремят по всякакъв начин да ни отклонят, дори със страх.
Страхът е възприятие от неизвестeноста. За наша радост ние вече имаме списъка на врага и "досиетата им"( по-пълни и подробни от 2-ро управление на КГБ„Държавна Сигурност , МИ-5 и 6 Щази, Секуритате, Мосад,инспектор Дюдю и Пинко Розовата Пантера в тандем). Така ,че са разкрти, разсекретени и деквалифицирани,(като Мата Хари по килоти). Този списък ще ви го предоставя , за да го имате и вие, когато имате нужда да ги гоните(или млатите с метлата до насита, за ваше спортно удоволствие, тренировка /загрявка и развлечение).
Страхът ни вцепенява и ако ние започнем да се отказваме в мислите си, ще се откажем и в действията си. Ако ви запитам-Колко пъти неприятностите  и проблемите ви дойдоха с изненада?. Сигурно ще кажете -Всеки път. Така действат демоните. 

А) Изненада, бързина и силни действия. Това са техните (понякога) и това ще бъдат нашите приоми ,но във съвсем различен стил.. Хаос в техния лагер може да се постигне само чрез тези елементи. Това означава :

  1. Бърза и подробна изповед
  2. Причастие
  3. пост
  4. и тежък молитвен подвиг с молитви към най- силните Небесни сили, който съм ви го приготвил. ТУК
  5. Милостиня
  6. Изправяне на живота си по Божиите закони
Рязък завой и масивни стрелби с духовните уръжия в нашия арсенал. Това ще внедри суматоха и паника. Демоните около вас са изпратени от шеф и ранк с определена мисия, когато ги изгоните, те се панират от Господа, от Техния Шеф, от тамяна и от светената вода, но най вече от вярата и Небесните Сили на Господа.( с две думи-У-у-дри. Бой до спукване). 

Въпреки ,че говорим за пълна агресия, ние трябва да пристъпим към молитвите с пълно смирение, понеже се обръщаме към Господ, а той не харесва прекалено самонадеяни изпълнения. Всички тези действия трябва да се правят със смирение според Владиката Данаил, но с самоотвержена твърдост , неотлагане и не ленивост и молитвен труд. Монасите казват -"со мило, со благце, кютек, но нито крачка назад и сега, не утре"

Б) Формула за повишаване на резултата.

  • Имате само една константа във всички ситуации и тя е "АЗ" . От тук зависят всички ваши действия и успехи и неуспехи. Затова е добре да започнем най- напред да анализираме себе си, за което вече говорихме по-горе в духовен аспект в Принципи на процес на подготовка. 
  • Вторият елемент е подобряване или усъвършенстване. Най напред желание и воля да си подобрите живота и после да се подобрите в молитви, пост и изобщо в духовния живот. Затова се почва от проблемите , които стоят на пътя на това усъвършенстване. Това включва и разпределение на времето с което разполагаме за извършване на молитвения подвиг.
  • Третият елемент е ситуацията в която сме. Ако четете още този пост , значи имате ваша лична ситуация, която ви кара да стоите тук. Много от нас имат такива. Някои много проблемни, други по-малко, но хора без проблеми няма.Вие не сте отговорни за времето и дъжда или как другите са се отнесли с вас. Още по-малко какви грехове са правили вашите деди , за да плащате и вие за тях.( а повярвайте ми, колкото бабите и дядовците са ни мили и святи, след време ще излязат шокиращи пикантийки и истини.). Затова Бог е казал да се изповядаме от цялото си сърце и душа и да се отречем от греховете и нашите и на предците ни.Затова се молете , като че ли сте на ръба на пропаст и само Господ може да ви спаси.По време на молитва Ситуацията е следната-Дявола ще се опита по всякакъв начин да ви отклони, в това влиза разсеяност, болка в ставите и какво ли не. Мислите ви ще бъдат отправени до момента, когато всичко ще свърши за да си легнете, но винаги знайте ,че можете повече. Ще умалеете много, но също и демоните. Аз си спомням ,че когато правих такъв подвиг бях "смазан" физически и психически след няколко часа на колене..
  • Четвъртият елемент е съмнението, че нещо ще стане. Имайте в пред вид ,че когато пречките (демони и проклятия) са премахнати тогава много по-лесно ще правите това , което искате да правите и може би ще го правите с желание. Едно от свойствата на дявола е да ви навее , че нищо не се е променило. Това е лъжа, защото и той е лъжа. Негативно чувство ли е?-ДА. Ангели не навяват негативни мисли. (Ха-ха -ха !)
  • Петият елемент е –Просто го направете. Но не утре, защото утре може никога да не дойде. Деня ще дойде-начинанието -не.Влезте в това начинание и знайте ,че има само един път-вън от проклятия.
  • Шестият е не отлагайте. Дявола много обича да отлагате, но той самият не може да търпи ако му кажете на глас -" не сега" и той ви оставя. Този съвет ми е даден от Дядо Йосиф-метрополита ни.
  • Седмият е да разберете ,че 40 дена в подвиг могат да ви спестят години в мъки. От там и се мотивирайте, за да превъзмогнете страхът, като си го повтаряте постоянно.
3. Съставете си съзнание на действие. Преди да застанете в молитва ето как да насочите съзнанието си за изпълнение.
  • Молитвата иска пълна концентрация. Най доброто средство е да разберете ,че е ваша отговорност да се молите качествено. 
  • Концентрирането на цялото съзнание и тяло върху молитвата и всеки специфичен демон е изключително важно.
  • Изградете си навик да бъдете спокойни и целенасочени, дори когато сте вече уморени в молитва.
  • Изберете обмислено време за молитвите.
  • Четете книги за старците , които се подвизават в молитви(има много и без пари), за да научите повече за искуството да се молим и така да се усъвършенствате в молитва.
  • Всеки път се молете малко повече, за да прескочите вашият лимит на устойчивост.
4. Четири ключа за успех. ППДО

Проучи целта-това е свършено за вас от мен. Вие просто трябва да  приоритизирате и подберете демоните  според вашия приоритет, който е индивидуален за вас. С други думи да проучите себе си.
Планирайте просто и ясно времето и действията си за подвиг, ходене на църква , изповед и причастие. Колкото по-прост, толкова по-изпълним.
Действайте според простия план
Оценка какво сте направили, когато свършите с молитвената сесия.Най-вероятно е да си отбележите-как сте се чувствали и колко неприятности са ви са се случили на другия ден или в деня на моленето. Обзалагам , че ще има разлика.


5.Подобрете си боравенето с оръжията.

Набавете си и се научете се да си палите тамяна и въглените. 
Избирайте восъчни свещи. 
Съставете и усъвършенствайте списъка с греховете си за изповед.
Научете всички доспехи на вярата на изуст ,за да ги носите в съзнанието си.
Подгответе си продукти за постна храна. Разучете или питайте свещеника си.
Осветете си иконите и кръста в църква , ако не сте.
Набавете си нафора-(обикновено в неделя остава много) искайте я от свещеника и той с радост ще ви я даде, защото трябва да я изхвърля в някоя река.
Набавете си светена вода и си принтирайте молитвите при взимане на нафора и вода.
Помислете от кой може да искате прошка и на кой ще простите (трябва на всички, но....)

През целия 40 дневен период се тренирайте да бъдете: 

Концентрирани
Внимателни
Фокусирани
В контрол

6. Гарантирайте победа

Вече сте разбрали или ако не сте, осъзнайте, че демоните няма да ви простят, защото те не могат и да искат. Затова с ясно съзнание пристъпете към борба с тях. Ако правите компромис със един детаил от този период на подвиг -правите компромис със дявола и се отдалечавате от Господ, а дявола изобщо няма намерение да ви прави компромиси.

Затова бъдете наясно със следните елементи:

Становище- трябва ясно да знаете защо го правите
Желание- попитайте се дали наистина искате да го направите
Визуализация-- представете си промените , които ще настъпят без тези пречки
Внимание-- бъдете внимателни към всички действия през периода и най- вече концентрирани в молитвата
Необходимост---дайте си снетка дали ви е необходимо да правите всичко това
Синхронизиране--- координарайте се с вашите приятели и свещениците, за да си назначите час на изповед, ходене на църква, гледачки на деца(съпруги, съпрузи, кучета , котки,и други домашни послушници)
Съюзи- разберете дали някой друг от църквата или приятелите ви искат да го правят, за да се координирате . Може пък някои молитви да си ги кажете един за друг , което е много силно. Търсете подкрепа от близките си.
Средства--- планирайте си средства за градски транспорт, свещи, икони, кръстове и други разходи.
Спешен случай, ако нещо се наложи и се обърка с времето за молитви помислете си за друго. Имайте план Б,В,Г....
Умения-- тук уменията най-вече се свеждат до молитви и контрол над себе си..

7.Никога не се възгордявайте. 

Лука Глава 11:24'26
24 Когато нечистият дух излезе от човека, той минава през безводни места и търси спокойствие; и като не намери, казва, ще се върна в къщата си отдето съм излязъл.
25 И като дойде, намира я пометена и наредена.
26 Тогава отива и, взема със себе си седем други духове по-зли от него, и като влязат, живеят там; и последното състояние на оня човек става по-лошо от първото.

Гордоста принадлежи на Лусифер и не на християните или следващите Божието слово. Много са опитите когато дявола е хвалил отшелници и монаси, за да се искусят в гордост и ги отдалечи от Бога. Когато се възгордеете от няколко победи, въпрос на време е когато върху вас ще се изсипе някоя неприятност и то сериозна , за да ви "приземи". За да не се върнат демоните продължавайте да правите каквото правите в редовни дни с духовния си живот,със смирена душа, молитви и вяра.
 Обикновенно те се връщат след Гордост, следвана от Ленност, следвана от Недоволство, следвано от Разочарование, следвано от Отчаяние.


ГОРДОСТ----ЛЕННОСТ–––НЕДОВОЛСТВО----РАЗОЧАРОВАНИЕ----ОТЧАЯНИЕ


До тук имаме пет смъртни гряха породени един от друг. Шестия и седмия идват много бързо.Защото трябва да се утешите с нещо, атова нещо обикновено е порок или опорочаване.


И сега пристъпваме към борбата или войната с тях

Този подвиг е дълъг, тежък и мъчителен. 
В него са включени :
1. Много защитни ,покайващи и надеждни псалми.
2. Четири текста от стария завет за благословение и проклятия.
3. Изключително силни молитви , които са разрешени да се четат от миряни
   а) Молитви към Всевишния Бог по Стария Завет(Соломоновата молитва)
   б) Молитви към Господ Иисус Христос
   в) Молитви към Света Троица 
   г) Молитва към Дева Мария Божията Майка
   д) Молитви, тропари и кондаци към 7-те Архангела,Ангела Пазител, и 7-те нива на Ангелите(Начала, Небесни Власти, Небесни Сили, Господства, Престоли, Серафими и Херувими-общо 9)
   е)  Молитви тропари, кондаци към всичките 12-те апостола
   ж) Молитви към Свети Николай Чудотворец, Свети Святомъченик Киприян и Мъченица Ииустина и др.
   
Подготовката за него изисква изповед(пред трезвен свещеник), причастие и пост(без риба и бира или салата с ракия, кафе с цигара) и доста психическа настройка и нагласа. (Без йогически изпълнения с подчертан снобичен стил,чупки в таза и розови пантофки или Пума екип с Адидаски поради липса на Найки и скрит вълнен пуловер от чепканата вълна на баба ви от село).
  
Настъпват Великденските пости , които са много  строги, затова това съчетание на молитви може да ви бъде много полезно и в никъкъв случай по- вредно (от проклятята на стрина Пена ,бившата конкурентка на леля ви в танцовите забави сред ергените на мегдана в някое ударно ТКЗС-арско село или в читалищата из градските квартали в миналото). С него можете да се освободите от наследствени проклятия, от проклятия нанесени от други върху вас(поради несправедливо разделяне на кирпичена къща в някоя махала или плевня в кътно планинско село), от самонанесени и Божие въздеяние за неспазване на Божиите закони. 

Този подвиг е съчетание от православни молитви, псалми и Библейски текстове. Когато подходите с много вяра, смирение, покаяние и постоянство, резултати ще има.

За да усилите резултата съчетайте този подвиг с молитви четени от Свещенник за вашите специфични нужди. Това е много важно. Дори  е задължително.

Защо подвигът е тежък? Прекарване часове в молитви изисква тренираност.(прекарване часове пред Фейсбук или чалга  транс или друсаница е друга история) 
От физиологична гледна точка , когато се молим кръвта нахлува в главата (А там освен кръв, има маринован мозък, с хиляди емоционални страдания и въздишки по всякакви куку идеи , обекти и субекти на фантазия,, идеи, и компот от какви ли не желания и мераци .) , ставите умаляват, понякога ни се повдига, задавяме се, схваща ни се врата, кръста, колената, ръцете имат странно чуство ,а в стъпалата чувстваме електрически вълни (особенно след съботен или петъчен махмурлук) Като прибавим и разсеяност и болки от органи, в които имаме здравословни проблеми, тежината се повишава значително( особенно когато тъщата или свекървата е дошла на гости , за да инспектира  благосъстоянието и ефектноста при грижите на зетя/ снахата към  нейната рожбица и ...естествено със стремглавата мисия да намери един милион измислени кусура).

От друга гледна точка според закона на равновесието и баланса, трябва да разберем ,че натрупани грехове, проклятия с поколения и години, не би трябвало да се премахнат с "магическа пръчка". Още по малко с Ходжова или Циганска магия или муска. Това е пълна нереалност с подчертан подход на психически неадекватни и цинични пренебрежения към духовния живот(меко казано) Грубо казано -пълна дебилщина.

От духовна гледна точка, демоните във вас и около вас не биха били много щастливи когато се молите на Господ. Те са нервни, уплашени и от там могат да станат агресивни и да ви пречат по всякакъв начин. Това включва мисли на оставяне на молитви, арогантност, безчувственост, маловерие и всякакви болки в тялото и главата. Зависи какви грехове и проклятия имате, такива са и демоните. При тежки случаи на обсебване или ненормални реакции и изблици на гняв и чуство на губене на контрол, потърсете свещеник(по възможност правиден, който не би се разсеял и изпаднал в лека хипноза от пищните ви форми, ако сте жена или в диплянките в портофела ако сте мъж ), колкото е възможно по-бързо , за да ви прочете съответната молитва за случая.

Съчетавайте подвига с вземането на нафора и светена вода -по 3 глътки на гладно и поръсването на стаята или дома. Още палете свещи и тамян. Свеща е жертва към Бога или Светията/ Ангела и пламъка придава живот на молитвата, а тамяна гони демоните и ги разпада. Също възнася молитвата във въздуха и пространството. 
Ако желаете, разделете си подвига на 40 дена , но винаги започвайте с тази страница  или поне с началните молитви, според времето с което разполагате. Това са около 400 молитви. По 10 молитви на ден да казвате все нещо ще се промени.
Молитвта за "Отблъскване на гибелното влияние на сатаната" се повтаря около 340 пъти с разликата ,че е вмъкнат специфичен демон и функцията му за 
по- точно  адресиране на проблема. Представете си ,че викате в тълпа "Ей ти.излез..!" Всички ще се обърнат, но ако не назовете името, няма как да разберат за кой става въпрос. Настава объркване и суматоха. Суматоха на демони във Вас или около Вас не е приятно усещане нито за препоръчване. 

Когато чувствате реакция на демон от дадена молитва или промяна на състоянието си повторете тази молитва поне 3 пъти или 7, 12, 40 пъти. Вземете глътка светена вода и се поръсете, следвано от кръстно знамение. Ако болките станат непоносими починете си за 5 мин и пак. Трябва да знаете ,че демоните също ще си почиват, защото и на тях не им е лесно. Ето някои признаци:
Кашляне, повдигане, напрежение в стомаха, болки в задната част на главата, електрически вълни в краката, повдигане, храчки,завиване на свят(много добър знак), болки в ставите или гърба, болки в бъбреци, стомах, стягане на сърце(зависи къде имате проблеми.

Това е битка , а в битка и двете страни страдат. От вас зависи , колко ще продължите борбата с тях и самите себе си. Добрата новина е, че се оповаваме на силната страна , която е ужас за демони. 

В този подвиг е наблегнато повече на проклятия и спънки с бедност и недоимък, здраве, задържаност за семеен живот и депресии.. Идеята е взета от протестантски пастор, но е преобразувана в православен стил с много консултации с опитни православни свещеници и монаси.. Причината е не само отклонение от православието, но има моменти ,когато незнам по какъв промисъл -гоненето на демони и връзването им се възлага на вас или нас.
Ние нямаме Божията благодат, която се дава с ръкополагане на свещенник или отшелнически живот. От там и последствията могат да бъдат катастрофални.
Още по-малко имаме силата да ги гоним и заповядваме. Нека оставим това на Господ и Светиите и Ангелите, които имат тази благодат директно от Бога. Дори имаше момент , когато , невидите ли, ние простолюдните и немощните заповядаме на Ангелите и то с ентусиазъм на всеможещи. Лунатизъм до краен предел. 

Същият Принцип  на подвига може да се приложи, за проклятия на болест, разруха на семейство и други затруднения или изкривяване на пътя на един благословен живот.
Така ,че успех. и Господ да помага и благослови.


И тук е цялото последование на подвига: 


Начално Последование На Самоосвобождаването от Проклятия

Няма коментари:

Публикуване на коментар