понеделник, 6 ноември 2017 г.

Молитви за Вторник през деня

ВТОРНИК О, Пресвета Владичице моя Богородице


О, Пресвета Владичице моя Богородице, Която си неизречено по-почитана от ангелите и архангелите, херувимите и серафимите, и си неизказано по-свята от всички светии, Дево Майко Божия! Спаси ме, Твоя смирен и грешен раб, защото Ти знаеш, всемилостива Господарке, че след Бога всичката си надежда на Тебе възлагам и нямам друго спасително прибежище, освен Тебе, Всеблага. Ти си моята крепост, Владичице, Ти си моята сила, Ти си моята радост в скърбите, Ти си моето пристанище в изкушенията, Ти си моето изправление, когато падна, Ти си и моето всенадеждно спасение, о Майко на моя Съзидател и Господ! Помогни на мен, плаващият в морето на този живот, страшно обуревавания и застрашения от греховно потъване. Подай ми ръка за помощ, помощнице моя, и ме избави от дълбините на греховната тиня, за да не потъна в бездната на отчаянието, защото буря от грехове и страсти се е дигнала против мене и вълни на беззакония ще ме удавят. Ала Ти, Майко на милосърдието, насочи ме към пристанището на безстрастието и ме спаси, надеждо на безнадеждните и Ходатайко на моето спасение!






Тропар на св. Иоан Предтеча, гл.2

Споменът за праведника е с похвали,
а на тебе, Предтечо, е достатъчно свидетелството на Господа,
защото наистина ти се показа най-честит от пророците,
понеже се удостои да кръстиш в струите Проповядвания,
затова, като пострада с радост за истината, благовести на тези, които бяха в ада,
явилия се в плът Бог, Който взема върху си греховете на света и ни дава велика милост..
,
Кондак, гл.2

Пророче Божий и Предтечо на благодатта,
намерили главата ти като най-свещенна роза, израснала на земята,
всякога получаваме изцерение,
защото ти пак, както преди, проповядваш покаяние в света.




Молитва към св. Иоан Предтеча



Кръстителю Христов, проповедниче на покаянието!
Не презирай мене, който се кая, но заедно с небесните воинства моли се на Господа за мене недостойния, който паднах в много грехове и се измъчвам от бурните помисли на моя ум.
Изпълнен съм със зли дела и няма край моят греховен навик, умът ми е прикован към земните неща.
Що да правя, не зная, и при кого да отида, за да бъде спасена душата, освен при тебе, свети Иоане, едноимен на благодатта, защото зная, че ти пред Господа след света Богородица си най-велик измежду всички родени на земята.
Ти се удостои да се докоснеш до главата на Царя Христа Божия Агнец, Който взе греховете на света, моли го за моята грешна душа, та поне отсега да понеса благото Му иго и да получа наградата с последните.
О, Кръстителю Христов, досточтими Предтече, последни пророче, първи мъчениче, наставниче и учителю на чистотата и ближни Христов приятелю!
Тебе моля, при тебе прибягвам: не ме отхвърляй от твоята закрила, но подигни мене, падналия в много грехове.
Обнови душата ми чрез покаяние, като с второ кръщение.
Очисти мене осквернения от греховете и ми помогни да вляза в небесното Царство, дето нищо нечисто не влиза. Амин.




Тропар на св. Ангели, гл. 4

Началници на небесните воинства,
ние, недостойните, винаги ви молим с молитвите си
да ни оградите под покрова на вашата невеществена слава,
като запазвате нас, които коленопреклонно молим и викаме:
избавете ни от беда, защото сте чиноначалници на висшите сили.

Кондак, гл. 2


Архангели Божии, служители на Божествената слава,
началници на Ангелите и наставници на човеците,
като безплътни сили, изпросете за нас полезното и велика милост.


Величание Небесным Чинам Бесплотным

Величаем вас, Архангелы и Ангели и вся воинства, Херувими и Серафими, славящие Господа.



Господи Боже, велики Безначален Царю, изпрати, Господи, твоя Архангел Михаил на помощ на Твоя раб (името) да ме отърве от моите видими и невидими врагове. О, Господен великий Архангеле Михаиле, излей мирото на благостта върху Твоя раб (името).
О, Господен велики Архангеле Михаиле, съкрушителю на демоните, забрани и възпри всички мои врагове, борещи се с мен, направи ги като овце обезсили ги и ги съкруши като прах пред лицето на вятъра.
О, Господен велики Архангеле Михаиле шестокрили първи княже и воеводо на небесните сили, херувими и серафими, и на всички светии! О, чудни Архангеле Михаиле, пазителю на неизречените Тайни Божии, бъди мой велик помощник във всичко: в обиди, в беди, в скърби и печал; в пустините и на кръстопътища, на реки и на морета тихо пристанище! Избави ме, велики Архангеле Михаиле, от всякакви дяволски прелести, винаги ме чувай мене, Твоя грешен раб (името) молещ се на Тебе и призоваващ Твоето свято име, изпрати ми скоро твоята помощ и чуй молбата ми.
О, великий Архангеле Михаиле! Победи всяка противодействаща на мен сила със силата на Честния и Животворящ Кръст Господен, по молитвите на Пресветата Владичица Богородица и на светите апостоли, и на светителя великия свети Николай Чудотворец, на свети пророк Илия, на свети Андрей Юродиви, на светите великомъченици Никита и Евстафия, на светите светители, преподобни мъченици и на всички светии и на всички Небесни сили. Амин.
О, велики Архангеле Михаиле, помогни на мене грешния Твой раб (името), избави ме от земетресение, потоп, огън, меч и ненавременна смърт и от всяко зло, и от всеки враг: от непредвидима буря, от лъжливия, и от лукавия ме избави, Велики Михаиле, Архангеле Господен, сега, винаги и во веки веков. Амин.
Свети Архистратиже Божий Михаиле и всички Небесни сили, молете Бога за нас!


Молитва Архангел Иеремиил

О велики архистратиже и архангеле Божий Иеремииле, от всички ангели на светлината, Ти имаш неизречена и непостижима висота Господна. Чрез милоста на Всевишния Бог Ти откри на вярващите Небесното Царство, и с благодатна молитва, Пречисти ни пазиш нас в мирен покров от Твоята висота. О пречудни и дивни Ангеле Божий, умоли Човеколюбеца Бога та с Твоето ангелско предстатилство (застъпничество) да ни дари несъкрушима крепост за духа и телата наши, да преизпълни нашите сърца с неугасима светлина на вярата и любов към Христа. Та с чисти сърца да възпеем, възславим и благословим единни в Троица Святий Господа Бога Твореца и Спасителя наш, безсмъртния Цар, предвечния Владика, Отца и Сина и Светия Дух винаги и сега и в безконечните и нескончаеми во веки веков. Амин.


Ако не сте сигурни в бъдещето си, прочетете молитвата на архангел Йеремия:


"Архангеле Йеремиеле, моля те да ми помогнеш, да се освободя от страхове, проблеми и неприятности" Помогни ми с (Опишете ситуацията), моля те да направиш всичко по силите си, този проблем да завърши с моя победа. Моля те, подай ми ясно понятие какво трябва да направя за постигане на успех. "Благодаря ти, Господи и Архангеле Йеремиеле." Амин.



Святии Архангеле Гаврииле, принесъл радост неизречена към Небесната Пречиста Дева , изпълни с радост и веселие моето преогорчено от гордост 
сърце.
О, великий Архангеле Божий Гаврииле, ти си благовестил на Пречистата Дева Мария за зачатието на Сина Божий. Възвести и мене, грешния за деня на страшната смърт и Господа Бога за грешната моя душа, да прости Господ греховете ми. О, великий Архангеле Гаврииле! Съхрани ме от всякакви беди и от тежки болести, сега и винаги и во веки веков. Аминь


+++


О, многоочи Херувими, съзрете на безумието мое, изправете ума мой, обновете смисъла на душата моя, да се примери в мен, недостойния, премъдрост небесна, дайте ми да не съгреша със слово, дайте ми да обуздая езика свой, за да бъде всеки ден направляван към славата на Небесния Отец.

О, сияещи със светлината на Богопознанието и разбирането на Божиите тайни Херувими, излейте над мен Божията премъдрост, просвещение, и светлината на покаянието и смирението за разбирането на пътя към Бога., Спуснете свише премъдрост и просвещение за истинско служене към Бога и Неговата благодат.и благословия.



Молитва към Ангела Пазител



Свети Ангеле Христов!
Припадам пред тебе и те моля, свети пазителю мой, който си ми даден още от светото Кръщение, за да пазиш душата и грешното ми тяло, но аз с моята леност и лошия си навик огорчих твоята пречиста светлост и те прогоних от мене чрез различни срамни дела.
Покажи се към мен милосърден и не се отлъчвай от мене.
Помогни ми с твоите молитви да премина останалото време от моя живот непорочно и да сторя плодове, достойни за покаяние.
Зная, че никой не ми е такъв застъпник и защитник, какъвто си ти, свети Ангеле! Защото, като предстоиш пред Господа, ти се молиш за мене.
Не преставай да умилостивяваш премилосърдния мой Господ и Бог да прости съгрешенията ми, които извърших през живота си с думи, дела и с всички мои чувства, и да ме спаси.


Амин!



Молитва към светията, чието име носим


Моли Бога за мене, свети угодниче Божий (апостоле Петре),
понеже усърдно прибягвам към тебе,
бърз помощник и молител за душата ми.


Друга молитва към именния светия

Свети 
апостоле Петре

Ти си мой закрилник и застъпник пред Бога през всичките дни на моя живот. От деня на светото Кръщение в името на Отца и Сина и Светия Дъх, когато ме нарекоха с твоето име, и досега нося твоето име. Но животът ми не е съобразен с твоя свет живот, защото много пъти и по различни начини осквернявах душата си.

Затова усърдно те моля:
закриляй ме, помагай ми, водиме със силата, която Божието благоволение ти дава.
Всякога се застъпвай за мене пред всемогъщия и благ Бог
и изпросвай Неговата благодат и милост за мене,
за да бъде животът ми безопасен, защитен от зли изпитания, чист от греховни помисли, желания и дела, светъл и радостен,
както подобава на приелия Христовото спасително име.

Не допускай злото да се доближи до мене, подкрепяй ме в слабост, бъди ми покровител, когато зли сили ме връхлетяват, помагай ми в доброто.
Усилвай вярата ми и ми сочи пътя на спасението.

Така всякога сърцето ми ще бъде подкрепяно и ще нося достойно твоето име.
Така и името на моя Спасител Господ Иисус Христос ще се осветява,
и ще се слави сред братята нашият Отец, Който е на небесата,
сега и винаги и во веки-веков! Амин!

+++


О,Преблагословена Едоносъщна и Всемогъща Троице, на колене те моля със страх и трепет от дъното на моята грешна душа. 

 Застъпи, спаси ,съхрани, прости греховете ,помилуй и благослови Господи Отче и Иисусе Христе и Светий Душе, по твоята благодат моя син и твой раб Александър. 



Смирено те моля на колене със трепетно сърце като Твой син към Отец и като баща за сина ми.
Прости му прегрешенията и го помилуй по твоето милосърдие.
.Подай му Боже наш,просвещение във вярата към Теб, истината за Твоето царство небесно и земно и го приобщи истински към Твоята Света Православна Църква със силна вяра. 
Подай му ум светъл, мъдър, бодър и чист, за да разбере Твоето благоволение и го Предпази от лоши и зли деяния, мисли, чуства, и думи. 
Подай му Мирен , непорочен и Чист дух за да е угоден Теб.
Запази го благодарен винаги на Теб Нашия Всемогъщ Отец, Твоя Пресладък Син Иисус Христос и Животворящия и  всемъдър Твой Всесвят Благ Дух.
Утвърди го с любов към Отца и Сина и Светия Дух, всички небесни сили и всички люде.
Сърце чисто създай в него Боже и с Правия Дух го утвърди. 
Нека това сърце още бъде отворено и изпълнено с любов и истинска милост към бедни, болни , нещастни и неоправдани и никога да не изпитва гордост от благодеянието си към тях..
Всели Твоя Животворящ Благ Дух ,за да го запази здрав и невредим от изкушения, грехове и бесовско нападение.
Запази душата на твоя раб Александър чиста и неугнетена от тъмните сили и го предпази от изкушения към грехове.
Укрепи волята му твърда и неппоколебима за да се справя и винаги да се бори най-вече със своите слабости, навици и недостатъци, като се бори със страстите и искушенията си , въвличащи го в грехове и падения и в примките на лукавия.
Изтреби Господи Всесилни всеки страх и уплаха, всяко колебание и недоумение от Твоя раб Александър и най вече страх от църкви и монастири, страх от ансансъори и убиждащи го приятели и неприятели.
Отмени и го освободи от всички наследствени проклятия породени от моите и греховете на майка му и от греховете на праотците ни чак до Адамовото време.
Отмени Боже на Благодатта всички проклятия уроки и магии ,нанесени върху моя син и Твой раб Александър от лоши хора, недобронамерени роднини, и негови грехове.
Предпази го от лоши очи, навици,уроки, пороци и магии и всяко сатаниско влияние.
Подай му дълъг живот благословен и наситен с твоите небесни и земни богатства.
Надари го със духовни и телесни сили за да побеждава с Твърдост с вярата си в Теб всички невидими и видими негови врагове и изкушения.
Укрепи го със твърда воля, много здраве и духовни и телесни сили за да устоява и прославя Твоето име сред безаконните и нечестивите с победи за Твоето Име.
Прослави го с добро сред хората , не за гордост и негова слава , но за прослава на Твоето име и щедрости.
Благослови го със добра и вярна невеста , много любов в дома му и го надари с отрочета и дълго поколение за щастие.
Направи така ,че сърцето му да бъде непорочно и изпълнено още с чиста любов към неговата майка , баба, лели, мен и приятелите му и всички в живота му..Изпрати му верен Ангел Пазител да го пази и напътства в твоите учения и предпазва от грешен избор и беди..

И Сам Ти Господи го закриляй под твоя покров и още с Твоята майка нашата Владичица Приснодева и Преблагословена Мария, с Животворящия Честен Твой Кръст, с Архистратига Архангела Божии Михаил И Твоите Свети Архангели Гавраил,Рафаил, Урийл, Селафил, Иегудил, Ангели, Пророци , Апостоли и Свети Николай МирЛикийски Чудотворец, Светите мъченици Киприян и Иустина, Свети Стилян Детепазител, Светите Преподобни Иван Рилски и Преподобната наша майка Петка- Параскева. Свети Александер Епископ Александрийски, Свети Александър Епископ Константинополски, Свети Свещеномъченик Александър Комански и Свети Александър Невски и всички Светии . Подай му , Всеблаги Боже, по твоите щедрости здраве и сили да се бори срещу всичко неугодно Тебе и успее във всяко добро начинание в духовния и земен живот.
Така ще бъде угоден на теб нашият Отец, единородния Твой Син Иисуса Христа и Светият Благ Дух, та животът му да бъде изпълнен с благоденствие и благословен с духовни и земни блага.
Така винаги да бъде изпълнен с благодарност към Светата Троица.
А в уречения от Теб час подай му искрено покаяние и му прости всички прегрешения , за да се спаси във вечното Твое царство.
Така да възхваляваме със изпълнени с благодарност сърца и чиста душа славата на Тебе Всемогъщият и благ Отец, на Тебе Господи Иисусе Христе и Светий Божествений Душе сега и винаги во веки веков. Амин .Поклон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар