понеделник, 6 ноември 2017 г.

Ммолитви за Понеделник през деня

ПОНЕДЕЛНИК От скверните мои уста приеми моление


От скверните мои уста приеми моление, о нескверна, чиста и пречиста Дево Богородице! И не се погнусявай от моите слова, о радост моя!
Ала погледни на мене и ме помилуй, о радост моя!
Ала погледни на мене и ме помилуй, о Майко на Зиждителя на моя живот! През времето на живота ми не ме оставяй, защото Ти знаеш, Владичице, че цялата си надежда възлагам на Тебе, и цялото ми упование е в Тебе!
Затова и в смъртния ми час се застъпи за мен, помощнице моя, радосте и утешение мое. Не ме оставяй тогава, надежда моя, и не ме посрамяй.
Зная, о, зная Дево, че съм провинен в много грехове, окаяният, и помисляйки за оня час,, треперя.
Но Ти, радост моя, яви ми тогава лицето Си, и чудна покажи върху мен милостта Си. Ходатайко на моето спасение, Владичице, изтръгни ме от бесовската злоба и от страшното и ужасно изпитание на въздушните духове, та този ден на скръб да се обърне на радост чрез Твоето посещение, и удостой ме да премина безбедно тъмнината на демонските началства и власти, и да се поклоня на Седящия на престола на славата Христос и Бог наш, с безначалния Негов Отец и Пресвети Дух, во веки веков. Амин!



Тропар на св. Ангели, гл. 4


Началници на небесните воинства,
ние, недостойните, винаги ви молим с молитвите си
да ни оградите под покрова на вашата невеществена слава,
като запазвате нас, които коленопреклонно молим и викаме:
избавете ни от беда, защото сте чиноначалници на висшите сили.



Кондак, гл. 2
Архангели Божии, служители на Божествената слава,
началници на Ангелите и наставници на човеците,
като безплътни сили, изпросете за нас полезното и велика милост.

Величание Небесным Чинам Бесплотным

Величаем вас, Архангелы и Ангели и вся воинства, Херувими и Серафими, славящие Господа.



Също в понеделник се молим на Архангел Михаил за помощ и защита от крадци, зли врагове,зли духове, природни бедствия, война и смърт
.

Святый Архангеле Божий Михаиле, отжени от мен с мълниеносния меч твой, духа лукав, който ме искушава. О, великий Архистратиже Божий Михаиле - победител на демоните! Победи и съкруши всички мои врагове, видими и невидими, и умоли Господа Вседържителя, да спаси и съхрани мене Господ от скърби и от всякакви болести, от смъртоносни язви и невременна смърт, ныне и присно и во веки веков. Амин.


О, святий Михаиле Архангеле, светлообразни и страшни воеводо на Небесния Цар! Преди Страшния Съд позволи ми да се покая от греховете мои, от ловни примки избави душа моя и приведи я към сътворилия я Бога, селение на херувимите, и моли се за нея силно, та с твоите ходатайства да иде в мястото на покойните. О страшни воеводо на небесните сили, предстоящи всички пред Престола на Владиката Христа, съхранителю твърд на всички хора и мъдри войне, силни воеводо на Небесния Цар! Помилуй ме грешния, нуждаещ се от твоето застъпление, съхрани ме от всички видими и невидими врагове, още ме подкрепи от ужаса смъртен и от смущенията на дявола, и сподоби ме безсрамно да предстоя пред Създателя наш в час на страшния и праведен съд Негов. О всесвятий великий Михаиле Архистратиже! Не презирай мене грешния, молещ се на тебе за помощ и застъпление твое във всички векове, сегашни и бъдещи, но сподоби ме заедно с теб да славим Отца и Сына, и Святого Духа во веки веков. Аминь.


Или:


Господи Боже, велики Безначален Царю, изпрати, Господи, твоя Архангел Михаил на помощ на Твоя раб (името) да ме отърве от моите видими и невидими врагове. О, Господен великий Архангеле Михаиле, излей мирото на благостта върху Твоя раб (името).
О, Господен велики Архангеле Михаиле, съкрушителю на демоните, забрани и възпри всички мои врагове, борещи се с мен, направи ги като овце обезсили ги и ги съкруши като прах пред лицето на вятъра.
О, Господен велики Архангеле Михаиле шестокрили първи княже и воеводо на небесните сили, херувими и серафими, и на всички светии! О, чудни Архангеле Михаиле, пазителю на неизречените Тайни Божии, бъди мой велик помощник във всичко: в обиди, в беди, в скърби и печал; в пустините и на кръстопътища, на реки и на морета тихо пристанище! Избави ме, велики Архангеле Михаиле, от всякакви дяволски прелести, винаги ме чувай мене, Твоя грешен раб (името) молещ се на Тебе и призоваващ Твоето свято име, изпрати ми скоро твоята помощ и чуй молбата ми.
О, великий Архангеле Михаиле! Победи всяка противодействаща на мен сила със силата на Честния и Животворящ Кръст Господен, по молитвите на Пресветата Владичица Богородица и на светите апостоли, и на светителя великия свети Николай Чудотворец, на свети пророк Илия, на свети Андрей Юродиви, на светите великомъченици Никита и Евстафия, на светите светители, преподобни мъченици и на всички светии и на всички Небесни сили. Амин.
О, велики Архангеле Михаиле, помогни на мене грешния Твой раб (името), избави ме от земетресение, потоп, огън, меч и ненавременна смърт и от всяко зло, и от всеки враг: от непредвидима буря, от лъжливия, и от лукавия ме избави, Велики Михаиле, Архангеле Господен, сега, винаги и во веки веков. Амин.
Свети Архистратиже Божий Михаиле и всички Небесни сили, молете Бога за нас!


Молитва към Архангел Иеремиил

О велики архистратиже и архангеле Божий Иеремииле, от всички ангели на светлината, Ти имаш неизречена и непостижима висота Господна. Чрез милоста на Всевишния Бог Ти откри на вярващите Небесното Царство, и с благодатна молитва, Пречисти ни пазиш нас в мирен покров от Твоята висота. О пречудни и дивни Ангеле Божий, умоли Човеколюбеца Бога та с Твоето ангелско предстатилство (застъпничество) да ни дари несъкрушима крепост за духа и телата наши, да преизпълни нашите сърца с неугасима светлина на вярата и любов към Христа. Та с чисти сърца да възпеем, възславим и благословим единни в Троица Сбятий Господа Бога Твореца и Спасителя наш, безсмъртния Цар, предвечния Владика, Отца и Сина и Сбетия Дух винаги и сега и в безконечните и нескончаеми во веки веков. Амин.

Ако не сте сигурни в бъдещето си, прочетете молитвата на архангел Йеремиил

"Архангеле Йеремиеле, моля те да ми помогнеш, да се освободя от страхове, проблеми и неприятности" Помогни ми с (Опишете ситуацията), моля те да направиш всичко по силите си, този проблем да завърши с моя победа. Моля те, подай ми ясно понятие какво трябва да направя за постигане на успех. "Благодаря ти, Господи и Архангеле Йеремиеле." Амин.


О, святи шестокрили Серафими, възнесите благомощната ваша молитва към Господа, да умекчи Господ грешните ожесточени наши сърца , да се научим да Му вярваме на Бога наш, всички: и зли, и добри, научете ни да прощаваме обиждащите ни, за да прости нас и Господ.
О, святи шестокрили Серафими, възпалете в мен огнена любов към Светата Троица и силна и неколебима обич към Господа.и Неговото небесно и земно царство, неговия закон и дела.


Молитва към ангела-хранител
Свети Ангеле Христов!
Припадам пред тебе и те моля, свети пазителю мой, който си ми даден още от светото Кръщение, за да пазиш душата и грешното ми тяло, но аз с моята леност и лошия си навик огорчих твоята пречиста светлост и те прогоних от мене чрез различни срамни дела.
Покажи се към мен милосърден и не се отлъчвай от мене.
Помогни ми с твоите молитви да премина останалото време от моя живот непорочно и да сторя плодове, достойни за покаяние.
Зная, че никой не ми е такъв застъпник и защитник, какъвто си ти, свети Ангеле! Защото, като предстоиш пред Господа, ти се молиш за мене.
Не преставай да умилостивяваш премилосърдния мой Господ и Бог да прости съгрешенията ми, които извърших през живота си с думи, дела и с всички мои чувства, и да ме спаси.Амин!



Молитва към светията, чието име носим


Моли Бога за мене, свети угодниче Божий (апостоле Петре),
понеже усърдно прибягвам към тебе,
бърз помощник и молител за душата ми.


Друга молитва към именния светия

Свети апостоле Петре

Ти си мой закрилник и застъпник пред Бога през всичките дни на моя живот. От деня на светото Кръщение в името на Отца и Сина и Светия Дъх, когато ме нарекоха с твоето име, и досега нося твоето име. Но животът ми не е съобразен с твоя свет живот, защото много пъти и по различни начини осквернявах душата си.

Затова усърдно те моля:
закриляй ме, помагай ми, водиме със силата, която Божието благоволение ти дава.
Всякога се застъпвай за мене пред всемогъщия и благ Бог
и изпросвай Неговата благодат и милост за мене,
за да бъде животът ми безопасен, защитен от зли изпитания, чист от греховни помисли, желания и дела, светъл и радостен,
както подобава на приелия Христовото спасително име.

Не допускай злото да се доближи до мене, подкрепяй ме в слабост, бъди ми покровител, когато зли сили ме връхлетяват, помагай ми в доброто.
Усилвай вярата ми и ми сочи пътя на спасението.

Така всякога сърцето ми ще бъде подкрепяно и ще нося достойно твоето име.
Така и името на моя Спасител Господ Иисус Христос ще се осветява,
и ще се слави сред братята нашият Отец, Който е на небесата,
сега и винаги и во веки-веков! Амин!
+++


и пак те моля Господи



О,Преблагословена Едоносъщна и Всемогъща Троице, на колене те моля със страх и трепет от дъното на моята грешна душа.

Застъпи, спаси ,съхрани, прости греховете ,помилуй и благослови Господи Отче и Иисусе Христе и Светий Душе, по твоята благодат моя син и твой раб Александър.


Смирено те моля на колене със трепетно сърце като Твое чадо към Отец и като баща за сина ми.
Прости му прегрешенията и го помилуй по твоето милосърдие.
.Подай му Боже наш,просвещение във вярата към Теб, истината за Твоето царство небесно и земно и го приобщи истински към Твоята Света Православна Църква със силна вяра.
Подай му ум светъл, мъдър, бодър и чист, за да разбере Твоето благоволение и го Предпази от лоши и зли деяния, мисли, чуства, и думи.
Подай му Мирен , непорочен и Чист дух за да е угоден Теб.
Запази го благодарен винаги на Теб Нашия Всемогъщ Отец, Твоя Пресладък Син Иисус Христос и Животворящия и всемъдър Твой Всесвят Благ Дух.
Утвърди го с любов към Отца и Сина и Светия Дух, всички небесни сили и всички люде.
Сърце чисто създай в него Боже и с Правия Дух го утвърди.
Нека това сърце още бъде отворено и изпълнено с любов и истинска милост към бедни, болни , нещастни и неоправдани и никога да не изпитва гордост от благодеянието си към тях..
Всели Твоя Животворящ Благ Дух ,за да го запази здрав и невредим от изкушения, грехове и бесовско нападение.
Запази душата на твоя раб Александър чиста и неугнетена от тъмните сили и го предпази от изкушения към грехове.
Укрепи волята му твърда и неппоколебима за да се справя и винаги да се бори най-вече със своите слабости, навици и недостатъци, като се бори със страстите и искушенията си , въвличащи го в грехове и падения и в примките на лукавия.
Изтреби Господи Всесилни всеки страх и уплаха, всяко колебание и недоумение от Твоя раб Александър и най вече страх от църкви и монастири, страх от ансансъори и убиждащи го приятели и неприятели.
Отмени и го освободи от всички наследствени проклятия породени от моите и греховете на майка му и от греховете на праотците ни чак до Адамовото време.
Отмени Боже на Благодатта всички проклятия уроки и магии ,нанесени върху моя син и Твой раб Александър от лоши хора, недобронамерени роднини, и негови грехове.
Предпази го от лоши очи, навици,уроки, пороци и магии и всяко сатаниско влияние.
Подай му дълъг живот благословен и наситен с твоите небесни и земни богатства.
Надари го със духовни и телесни сили за да побеждава с Твърдост с вярата си в Теб всички невидими и видими негови врагове и изкушения.
Укрепи го със твърда воля, много здраве и духовни и телесни сили за да устоява и прославя Твоето име сред безаконните и нечестивите с победи за Твоето Име.
Прослави го с добро сред хората , не за гордост и негова слава , но за прослава на Твоето име и щедрости.
Благослови го със добра и вярна невеста , много любов в дома му и го надари с отрочета и дълго поколение за щастие.
Направи така ,че сърцето му да бъде непорочно и изпълнено още с чиста любов към неговата майка , баба, лели, мен и приятелите му и всички в живота му..Изпрати му верен Ангел Пазител да го пази и напътства в твоите учения и предпазва от грешен избор и беди..

И Сам Ти Господи го закриляй под твоя покров и още с Твоята майка нашата Владичица Приснодева и Преблагословена Мария, с Животворящия Честен Твой Кръст, с Архистратига Архангела Божии Михаил И Твоите Свети Архангели Гавраил,Рафаил, Урийл, Селафил, Иегудил, Ангели, Пророци , Апостоли и Свети Николай МирЛикийски Чудотворец, Светите мъченици Киприян и Иустина, Свети Стилян Детепазител, Светите Преподобни Иван Рилски и Преподобната наша майка Петка- Параскева. Свети Александер Епископ Александрийски, Свети Александър Епископ Константинополски, Свети Свещеномъченик Александър Комански и Свети Александър Невски и всички Светии . Подай му , Всеблаги Боже, по твоите щедрости здраве и сили да се бори срещу всичко неугодно Тебе и успее във всяко добро начинание в духовния и земен живот.
Така ще бъде угоден на теб нашият Отец, единородния Твой Син Иисуса Христа и Светият Благ Дух, та животът му да бъде изпълнен с благоденствие и благословен с духовни и земни блага.
Така винаги да бъде изпълнен с благодарност към Светата Троица.
А в уречения от Теб час подай му искрено покаяние и му прости всички прегрешения , за да се спаси във вечното Твое царство.
Така да възхваляваме със изпълнени с благодарност сърца и чиста душа славата на Тебе Всемогъщият и благ Отец, на Тебе Господи Иисусе Христе и Светий Божествений Душе сега и винаги во веки веков. Амин .Поклон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар