понеделник, 28 септември 2015 г.

Изчистване от Зли Духове и Магии, 2-ри Октомври- Св.м.Киприян и Иустина.




Важно:
Никога не прибягвайте към тези молитви без съвет от свещеник и без изповед, пост и причастие.

Темата е много нашумяла в последно време поради зачестяване на това явление. Тук ще се опитам да бъда кратък, защото много се писа по този въпрос. Някои неща са верни, а други пълни глупости, но запознатите с православната вяра общо взето знаят какво се прави с изключение на някои детайли.
      Сега на 2-ри октомври се честват Свети Киприан Антиохски и Света Мъченица Иустина. Кои са те вижте тук. Общо взето Св. Киприян е бил силен магъосник и му е поръчано да прави магия за похот и любов над Св. Иустина ,която е била много богословна Християнка. Тя се е молила и постяла и Св. Киприян не е могъл да и направи нищо, след което е станал християнин, духовник, епископ и екзекутиран от император Дициклиан заради вярата си.
       Има много теории ,че след като се прочете Киприянова молитва от свещеник над християнен и магиите се развалят. Това може и да е вярно, но може и да не е. И ще ви обясня защо? 
        Духове могат да ви налетят от:
        а) Магии. Много честа причина
        б) Влизане в ритуали ,които много от тях са Сатанински дори без да подозирате. Масонски харпове, гледачки, магове, ходжи,шарлатани, цигански баячки и какви ли не езически, кабалистични, источни. африкански, карабски и Южно или Северно Американски индиански ритуали. Бил съм при всякаква измет от шамани, вуду и жреци и "специалисти" от Мохикански, до Апахски и карибски и индийски и какви ли не. Нищо добро не са ми носели освен проблеми. 
        в) Посещаване на гробища или гробници. Не копайте и внимавайте с Тракийски гробници, погребения, помени и посещения. Никога не ги посещавайте без да се оградите с молитви, кръст и да се напръскате със светена вода и то пак с молитва. Знам няколко иманяра ,които живота им стана кошмар, знам и лица закачили невинно нещо от гробища. 

       Има три или четири вида засягане на/от зли духове
1.Преследващи или кръжащи около лицето. Тези духове са около вас и ви правят всякакви уловки с други демони за да грешите, разболеете или нараните емоционално или физически вас или друго лице. Дори много близки и обичани от вас.Това са въркулаци, духове на починали злобни хора, призраци, 
2.Обсебване. Тези демони влизат в човек и понякога го контролират или напълно контролират да върши нередности и грехове. Още те увреждат органи или тъкан/кости и причиняват психични или физични болести.Това са бесовете
3.Прокажение. Човека е разложен по различни части на тялото с цел да бъде повреден отчаян отблъснат и бавно и постепенно умира.Той е атакуван от вън и отвътре.
       Какво точно трябва да се прави?:
       1. Незабавно идете да се посъветвате със свещеник. Преди всичко трябва да имате вяра и да се оставите на Господ.Когато чувствате ,че ви е направена магия или сте се замесили в някакви екстрасенси, телепатични сеанси, йога медитации или просто сте били на погребение и сте закачили някой зъл и ядосан дух. Първата ви работа е да идете при свещеник и да се съветвате с него. Това е така ,защото всеки проблем  си има специалист. Доктори за рани и повечето болести, водопроводчици -за развалена канализация или душ, Механик- за поправяне на коли и т.н. 
     Свещеника ще ви пита дали сте кръстен/на. Много е важно да се покръстите защото самия ритуал опрощава греховете, отказвате се от дявола и сте миропомазани и осветени със светена вода. Едно кръщене може да ви разреши всички проблеми. Не се чудете дали свещеника е благочестив или не. Не го съдете. Това е Божие дело. Щом е ръкоположен значи е квалифициран да върши Божието дело.Освен това той не ви помага ,а свидетелствува и чрез ритуал и значително по-големи лишения от всеки мирянин, само допринася за да ви помогне Господ. Ако Свещеника реши ,че ви трябва Психолог първо, той би трябвало да ви изпрати при такъв , който внедрява и религиозна практика в леченията си.Ако отчето не знае такива има цяла група във Facebook.
     2. Ако сте покръстен/а, трябва да се изповядате и причестите Това го знайте даже ако свещеника не ви го каже поради някаква причина. Попитайте го. Бъдете Активни. Отнася се за вас! Защо? Ако не сте се изповядали и пречистени, едно ,че молитвата може да има временен ефект и друго, че може изобщо да не ви подейства, дори да стане още по-лошо. Изпитал съм го лично. Как става това- изповедта и пречистването? Изберете си една седмица от неделя до неделя. Преди тази седмица се подгответе с изповедта. Тук е описано всичко.
      През тази седмица трябва да постите със сурова храна(плодове и зеленчуци), хляб, сол, мед, растително олио или зехтин. Никакви кафета,алкохоли,цигари, треви, бири, захар или готвено, месо, млеко яйца и продукти съдържащи последните три.. 
      Трябва да изпълнявате и духовен пост- не казвайте лоша дума, не се карайте с никого,не се подавайте на убиди, не завиждайте, не съдете, не споделяйте компания с хора които си грешат, никакъв секс или самозадоволяване. Ако случайно се хваните в тези ситуации, което е доста възможно– спрете и изкажете си на глас тихо или не Господнята молитва:" Господи Иисусе Христе сине божи, помилуй мене грешната/ият" поне 3 пъти и се прекръстете. Може и други молитви...(Отче наш...Пресвета троице...Господи помилуй и др). 
      През тази седмица още може да си четете сутришното, вечерното и за всеки ден от седмицата правило. Ако нямате време ,четете си правилото на Свети Серафим Саровски или Моето правило, което е много силно и е съставено специално за магии и зли духове. За още много молитви -тук . Освен това може да си четете акатисти,  Светото Евангелие, Библията и каквото си пожелаете. Целта на спазване на пости и четене на молитви и по-горе споменато е да се оградите с Небесните сили, укрепите вярата, да подготвите душата си и да направите непоносимо присъствието, около или във вас, на тези зли духове. 
      Желателно е да поръсете себе си и дома си със Светена Вода с китка натопен босилек или здравец и си палете тамян по време на молитвите и четенията. Светената вода пари тези духове, а тамяна възнася молитвата и ги разпада. Молете се на колена ако можете или прав/а. Покланяйте се. Бъдете емоционални като дете пред родител за крайна помощ. Вярвайте, защото наистина имате причина да ВЯРВАТЕ. 
    3.В Първата неделя-деня на изповедта подгответе се по начина посочен- тук! 
Не яжте и не пийте нищо по възможност, за да приемите просфора (хляба на края на литургията) на гладно. Знайте ,че трябва да издържите до края на литургията. Идете към 8 часа в храма. Доста по-рано от началото на литургията, за да ви види отеца, да си запалите свещите, да се помолите и целуните иконите.Още за да целуните Евангилието когато го изнесат и да изслушате първите встъпителни молитви и псаломи. Нека ви прочете името по това време , когато се произнася молитвата с имената. Опитайте се да стоите прави.Ако имате здравословен проблем с бъбреци си вземете вода,с диабет -нещо като хляб, с ниско или високо кръвно нещо което ще ви го нормализира. Споменете на свещеника за тези проблеми. Проблем със кръст или стави- поседнете. След като всички си отидат или ако отеца реши се изповядайте по време на литургията, но обикновено се прави след и насаме.
    4. До другата неделя спазвайте хранителен и духовен пост. Постете си , молете се, и бъдете колкото се може по-душевно и духовно чисти. Ако спортувате още по-добре. Ако дори направите леки упражнения или потичате в кросче-пак е добре.Тук се старайте откровено към максимума на вашите възможности, а не към минимума. През този период , имайте на в предвид ,че тялото ще ви е отслабнало от поста, но пък душата ще ви е по-силена. Така е. Когато ви се разтупка сърцето и започнете да се потите изречете си молитва. Защо? Защото по-това време излъчвате ускорено енергия и молитвата се изстрелва здраво.
       Какво трябва да очаквате през този период? Дявола ще се опита да ви откаже от молитви, изповед и причастие по-всякакъв начин. Той е много хитър и коварен ,но слаб пред воля, вяра и чистота. Ще ви кара да се чувствате депресирани. Ще ви кара да се чувствате лениви за молитва и църква. Ще ви създаде някоя болка за да ви УПЛАШИ. Или ще ви уплаши със сън или някакъв тъп омен, на който не трябва да вярвате изобщо.Подсъзнателно ще ви кара да си мислите странни идиотски неща. Може да ви принесе в лека хипноза. Не се подавайте на нищо. Прибягвайте към молитви, устоявайте волята си. и желание да се изчистите. Ще ви обърква по време на молитва. Ще ви създаде скандали с хора. Може и да ви нападне и внуши да извършите грехове. Номерата му са безброй. Чисто и просто бъдете уверени, не се страхувайте знайте ,че с Вас е БОГ, НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Светии, ангели, архангели,пророци и т.н) ОТЕЦА И ЦЪРКВАТА. Оставете се на тях.Когато почувствате страх, падане на духа, депресия , ленивост, нервност, негативно отношение към други, несигурност, страст, похот, стремеж към порок, надменност, присмиване,осъждане- това е той - дявола.. Молете се веднага, Молете се!!! Понякога нападението е толкова силно ,че нищо чудно да не се паникъосате или да започне да ви боли главата отзад и да чувствате бодежи в краката по време на молитва. Направете пауза от пет минути и продължете прави.Молитвата качва кръвта в мозъка. Стари места на минали болести като органи, стави , глава и т.н могат да ви заболят или да ги усетите достаъчно ,за да се уплашите. Това се обяснява  с факта ,че злите духове се съпротивяват и устояват територията си. Така ,че преди да стане леко и хубаво може да стане малко и временно по-лошо. Временно, защото те не издържат на Светия Дух, Архангели, Ангели и Светии.Особено на първите две.
      Горе долу за една седмица трябва да се превърнете почти в аскет(отшелник), без да спите из горите и да напускате работата си,ако искате да се освободите здраво от не само лоши духове, но и всякакви негативни неща в живота си. След това с вяра и увереност в Бога живота ще започне да ви се променя в много положителна посока.
       5. В неделята на причастието. Идете на църква ранко и направете всичко което е описано до литургията в точка 3. Причестете се когато дойде време и изнесат тварите и тайнствата за причастие. Хората ще се наредят на опашка и отчето ще им подаде лъжичка с кръвта и плътта на Христос(хляб , вино и молитва). 
       6.След литургията може ако той реши, че е добре да ви прочете Киприяновата, Василиевата или Златоустовата молитва. Църквата има много молитви против магии и зли духове. Тук трябва да кажа нещо много важно:

ВАЖНО!!!

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНО Е ДА СИ ЧЕТЕТЕ КИПРИЯНОВИТЕ , ВАСИЛЕВИТЕ, ЗЛАТОУСТОВИТЕ ИЛИ ДРУГИ МОЛИТВИ СЪС ЗАКЛИНАНИЕ САМИ НА СЕБЕ СИ ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ!!!

Има от същите светии други молитви за прогонване на зли духове, които може да си ги четете. Обикновено са в акатистите.

Всяка молитва която съдържа ' ЗАКЛЕВАМ ТЕ..." не е за четене от обикновен вярващ, а само от свещеник, защото той е ръкоположен със тайнство, извършва светите тайнства, работи със светите треби, изпълнява служби и води по- ограничен и духовен живот от всеки от нас, които гледаме да им намерим недостатъци. Свещениците имат БЛАГОДАТ БОЖИЯ. 
Ако ние започнем да гоним духове с тези молитви , ще си навлечем такива неприятности,че бедна ни е фантазията. От опит го знам , защото Тома неверни не слуша каквото му пеее попа ,а иска око да пипне ръка да види ( не е грешка на словореда ,защото реакцията  на дявола яко ме удари в лицето , а ръката само му усети вятъра и не можа да го удари или хване-в преносен смисъл) Ние сме немощни към дявола и в Библията е казано:
Деяния глава 19'...
13 А някои от юдейските скитници заклинатели предприеха да произнасят името на Господа Исуса на тия, които имаха зли духове, казвайки: Заклевам ви в Исуса, когото Павел проповядва. 
14 И между тия, които вършеха това, бяха седемте синове на някой си юдеин Скева, главен свещеник,
15 Но еднаж злият дух в отговор им рече: Исуса признавам, и Павла зная; но вие кои сте?
16 И човекът, в когото беше злият дух, скочи върху тях, и, като надви на двамата, превъзмогна над тях, така щото голи и ранени избягаха от оная къща.
17 И това стана известно на всички ефески жители, и юдеи и гърци; и страх обзе всички тях, и името на Господа Исуса се възвеличаваше.
18 И мнозина от повярвалите дохождаха та се изповядваха и изказваха делата си.
19 Мнозина още и от тия, които правеха магии, донасяха книгите си и ги изгаряха пред всичките; и като пресметнаха цената им, намериха, че бе петнадесет хиляди сребърници. ...

  
       7. Устояване на изчистването. Иискам да ви кажа нещо прекрасно, но нека първо бъдем реални. След поста, изповедта, и молитвите, ние ще си стъпим в грях със сигурност. Греховете извикват демони, а демоните извикват още демони, а те причиняват само неприятности. Ние няма да престанем да грешим, но ще сме по запознати с разликата преди и след. Това ще ни кара да бъдем по-осъзнати с духовния ни живот. От само себе си ще намерим интересна православната религия, ще бъдем изпълнени с повече вяра, благодарност и увереност. Положителни неща ще ни се случват и ние това ще го забележим.Ще изпитваме лекота да се молим и ходим на църква и ще изпитваме угризение на съвеста ако пропуснем или сторим грях. Това е процес на духовно усъвършенстване. Устояването ще стане с лекота, ако си спазваме правилата на църквата. А те са 3-4 пъти изповед и причастие в годината. Молитвичка от време на време от свещеник. Четене на Библия,Евангелие, интересни жития на светци и беседки на монаси и свещеници. Ще си ходим леко на литургийки и ще честваме религиозни празници. Когато ни се стъжни ще сме уверени ,че знаем сигурната подкрепа и обич на Иисус и Отец и Царството небесно. Ще бъдем по добри и ще помагаме на бездомници и хора в нужда с каквото можем. Всичко това ще го правим защото вече чувстваме обичта Господна , а обич поражда обич. Ние ще обичаме Господа и ще му вярваме и почитаме. Какви демони могат да ни връхлетят тогава? Това е.

Акатист и Молитви към свещеномъченика Киприан и Ииустина от проклятия и магии





 Бог да ви пази!

Няма коментари:

Публикуване на коментар