понеделник, 18 април 2016 г.

Молитви, Освобождаващи от Бедност и Парични Проблеми


Всеки от нас разбира различно понятието за бедност и богатство по различен начин. Всеки от нас има различни парични проблеми. Едни нямат пари да прекарат през седмицата , а други имат за 100 живота. Първите чакат прозорчето на късмета, а вторите треперят да не ги изгубят, но никой не иска да е беден завинаги или да се окаже беден един ден. И едните и другите имат нужда от тези молитви(по- долу в тази статия) , за да не станат жертва на бедноста.


Концепта за пари и вяра е доста объркващ едни казват: "Бог не обича алчните". Верно е ,но можем да бъдем финансово добре без да сме алчни или стиснати. Финансовото благополучие е Божие благословение. Бог дава според възможностите , характера ни, делата ни и разума ни. Лоши хора са богати, но не се радват на богатството си. Те стават още по-богати, но те стават още по-нещастни и обсебени от какви ли не паранои и проблеми.. Добри хора са богати, но знаят цената на Божието благоволение и спазват повелите му, за да пребъдват в благословението му. 
Ключа е не да служим на парите, а да служим на Бог с парите, които Той ни дава. Това не означава да си купуваме молитви и ритуали от свещеници, но означава да даряваме на църквата, да помагаме на бедните, да правим курбан, да помагаме в църквите с труд и служение, да се молим за другите и да спазваме божия закон, което понякога може да ни струва пари и най- вече да намерим такъв начин да правим пари, че този начин или бизнес да помогне на хиляди и т.н.(Вижте Facebook, Google, internet, mobi-phone, автоконцерни, технологии, медицина)разбира се в много от тези бизнеси има негативни неща, но позитивните са много повече.).
Много пари дадени на неразумен, озлобен, порочен и т.н човек стават оръдие и причина за разрастването на тези негативни части от човек. 
Много пари дадени на разумен и Богопочитаем човек носят само добри дела и позитивни неща не само на този човек , но и на много други.

Причината, за да сме бедни най много е в нас самите. Нека да погледнем първо себе си и после да обвиняваме родителите си, роднините си, орисията си или съдбата си. Ето някои възможни причини за които може да сме бедни и какво да правим за да ги коригираме:

1. Мързел и ленност- това е един от грeховете. Ленност може да ви обхване и от отчаяние и безверие. Така, че не търсете ленноста си само в арогантност и непокизъм.
Притчи Глава 13 : 4 Душата на ленивия желае и няма, А душата на трудолюбивите ще се насити. 
И повече за Библията и усърдието тук
Решение: Станете рано , трудете се съвестно. Не се гневете на шефа си , че ви плаща малко, но търсете усъвършенстването си в работата и разбира се по-добре заплатена работа. Опита , който придобиете с труда си -никой не може да ви го отнеме. Шефове много и почти всички са "един дол дренки". Но фирмите и заплащането им са друг въпрос. Ето! Ако не сте сигурни в себе си оповавайте се на Господ, защото той може всичко. Говорете със свещеника си, защото в църквата ви може да идва някой по-сносен и свястен шеф с християнски ценности. Ето ви молитви против ленност

2. Семейни, родови и лични проклятия и магии- много коварна и тайнствена причина. 
Решение: За радост може да се преборите с нея най вече с покаяние, отричане от греховете на роднините си и вашите, молитви и с помоща на свещеник.Повече можете да прочетете тук.. А за молитвените правила против тези проклятия -тук.. При магии -трябва да се обърнете към свещеник и да си четете втората част на  това. Ето ви интервю със свещеникТова изисква доста труд с молитви, но това е принципа на точка 1. Знайте, че нищо нямаше да ви хване , ако не бяхте грешили с грехове. Затова преминаваме към следващата причина.

3. Лични грехове- една от най вероятните причини. Тази тема е дълга и широка. За да я съкратим , минаваме към решението.
Решение: ПОСТПОКАЯНИЕ, ИЗПОВЕД и ПРИЧАСТИЕ. Това според всички свещеници, мой опит и с разговори с други миряни е най- силното лекарство против всички проблеми. Ето ви повече информация:
Велико покаяние-това е растърстващо и много силно 2 часа молитвено правило. След него ще почуствате разлика в себе си, ако го направите съсредоточено и съвестно, (ако издържите до край).
Правила за изповед и причастие.

4. Пороци- Алкохол, плюскане(ядене), цигари, наркотици, секс и Rock and Roll. Нищо от тези забавни самоглезотий няма да ви помогне за житейско благовенствие. Даже напротив-нещата ще се влошават. Тук борбата е най-жестока, защото е със самите себе си. Най-трудна защото е със много силни демони в нас. И най- дълга, защото пороците са се натрупали и заздравили с времето на зависимоста ни от тях. 
Решение: Възможно ли е да се оттървем от тях? ДА! Само е достатъчно силно желание. Останалото(воля,време, труд, търпение на страданието и т.н) ще се намести само. Бил съм свидетел на хора , които се отказаха и от наркотици(хероин-най силно) и от алкохол и от цигари и от башибузушко сексуално обсебване и пристрастяване. Повечето го направиха без вяра , но им взе много време и мъки.Тези които прибягнаха към Бога им взе месец до три. Основното нещо което имаха в себе си всички те, беше самоосъзнаването и силното желание да се променят. 

5. Болести и недъзи- Болести и недъзи са резултат от грехове или грехове на предците ни. От там и от проклятия, магии, Божие наказание, пороци, и всичко неугодно Бога. Затова решението е в горните точки. За Божието наказание прочетете Левит от Библията и Второзаконие глава 28.

6. Семейни проблеми- разводи, делби на имущество, трагедии, смърт.
всички те имат едно и също име и то е Грях. И всички са свързани по между си с по-горните точки и понякога идват в пакет.

Затова ето основно решение. 
1.Най-напред се покайте дълбоко, изповядайте и причестете със силна вяра, покаяние и осъзнаване. Ако нямате тази вяра в качество - работете по въпроса, докато я придобиете. Тя ще ви дойде от ангели и Светия Дух , ако я искате от сърце и то бързо, дори и ако сте тежки грешници.После работете с молитви и под компетентното око на свещеник. Това ще вземе време , но си помислете колко години сте страдали в бедност и ги сравнете с определен период от време в молитви, дори и в най-лошият случай-една година.
През това време трябва да бъдете постоянно под ръководството на свещеник.Ако той не ви вземе на сериозно- сменете го. Много бързо ще намерите свестен, защото повечето са. Не се отказвайте от парични проблеми, защото много свещеници ще ви помогнат безплатно. Само трябва да се отнесете с уважение с тях.
2. Простете на враговете си, за да ви прости Господ
3. Молете се, молете се, молете се -докато се усъвършенствате в молитвата. Молитвата има много по- силна сила, отколкото си мислете. Но силата и идва с качеството и.Молете се искрено, с примирение и с доверие към Господ или Светиите. Молете се със съкрушена душа. Там е силата на молитвата.

Ето ви много молитвени правила за различни степени на проблемите ви.

Тук съм поместил едно правило/подвиг и по-надолу има друго по-кратко: Тези молитви са специфични за бедност и недоимък




Молитва, защитаваща от нищета.

Ти, о Господи,си придобивка наша, и затова ние в нищо нямаме недостатък. С Теб ние нищо не желаем нито на небето, нито на земята. В Тебе се ннаслаждаме ние неизречено с велики блаженства, както целия свят не може да ни достави. Направи, непрестанно да се обръщаме към Тебе, и тогава ние заради Тебе охотно ще се отречем от всичко неугодно на Тебе, и ще бъдем доволни, както Ти, Небесния Наш Отец , ни устрои в земнната участ наша. Амин.



Молитва към ангела-хранител, защитаваща от неудачи




Осеням себе си с кръста на святото знамение, обръщам се аз с молитва усърдна към тебе, ангеле Христов, пазител на моята душа и тяло. Ако пзнаваш моите дела, направляваш мен, пращаш ми щастливи случаи, та не остави и в миг неудачите мои. Прости моите прегрешения, с които погреших против вярата. Защити, святий, от лош късмет. Нека неудачите отминат в страна от раба Божия (имя), Нека във всички мои дела да се върши волята на Господа, Человеколюбче, и никог да не пострадам аз от лош късмет и нищета. Това е което те моля охранителю мой. Амин.

Молитва към ангела-хранител за материално благополучие


Към тебе, ангеле Христов, зова. Както си ме предпазвал и защитавал, и пазил, да не съгрешавам преди и да не съгреша в бъдеще против вярата. Така се отзови сега, благоволи на мен и помогни ми. Трудих се много аз, и сега ти виждаш честните мои ръце, с които се трудя. Да бъде така , както учи Писанието, че да се въздаде по труда. Въздай ми по труда мой, святий, дай да се напълни изтощената от труд ръка, и да мога да живея без бедност, на Бога да служа. Изпълни волята на Всевишният и облагодетелствуй мене със земните щедрости според труда мой. Амин.

Молитва към ангела-хранител да се проводят изобилие на масата.

Като се прекланяме на Господа Бог наш, Иисуса Христа, за ястията на моята маса, в които виждам знак на висшата Негова любов , сега се обръщам с молитва към тебе, святий воин Господен, ангеле Христов. Волята на Бога била за това, че заради малката праведност моя, аз, окаяния, докарах на себе си и семейството ми, на жена ми и чедото/ата ми невъобразима мъка. Моля тебе, святий, спаси ме от празна маса, изпълни волята на Господа и въздай ми за деянията мои скромен обяд, за да мога да утоля глада мой и да нахраня чедата си, които са безгрешни пред лицето на Всевишния. Доколкото съм съгрешил против словото Божие и в немилост изпаднах, но не по зла умисъм. Виж Боже наш, че аз не мисля за лошо но винаги съм следвал Неговите заповеди. За това се кая и моля за прощение за прегрешенията ми, каквито имам, и моля да дадеш на масата обильно в мяра, за да не погибна с глад. Амин.


Молитва към святия свещеномъченик Харлампий за избавление от глад, с молба за плодородие на земята, добър урожай


О пречудний свещенномъчениче Харалампие, страстотерпче непреодолим, свещениче Божий, за цял свят ходатайнико! Виж на нашето моление , почитащи Твоята свята памет: испроси нам от Господа Бога прощение н анашите грехове, да не се прогневи на нас Господ до край: съгрешихме към Него и недостойни се явихме към милосърдията Божия: моли за нас Господа Бога, да изпрати мир на града и всичко наше, да избави нас от нашествия иноплеменни, от междоусобици, да ни запази от всякакви раздори и разруха: утвърди, священомъчениче, вяра и благочестие във всички чада на православната христианска църква, и да избави нас Господ Бог от ереси, разкол и всяко суеверие. О милосърдни мъчениче! Моли се за нас на Господа, за сохранит от глада и всяких болезней, и да подаст нам изобилие плодов земных, скотов умножение на човешките потреби и всичко нам полезно: Най-вече да се сподобием с твоите молитви пред, небесното царство на Христа Бога наш, На който подобава чест и поклонение , с безначалния Негов Отец и Пресвятия Дух, сега и винаги и во веки веков. Амин.



Молитва към Свети Иоан Милостив, патриарх Александрийски


Святителю Божий Иоанне, милостивый защитниче сирых и сущих в напастях! К тебе прибегаем и тебе молимся, рабы Твои (имена), яко скорому покровителю всех ищущих от Бога утешения в бедах и скорбях. Не престай молитися ко Господу о всех с верою притекающих к тебе! Ты, преисполнен быв Христовой любви и благости, явился яко чудный чертог добродетели милосердия и стяжал себе имя «Милостивый». Ты был яко река, непрестанно текущая щедрыми милостями и всех жаждущих обильно напояющая. Веруем, яко, по преселении от земли на небо, усугубися в тебе дар благодати сея и яко соде-лался еси неисчерпаемый сосуд всякия благостыни. Сотвори убо своим ходатайством и заступлением пред Богом «всякия утехи», да вси, прибегающии к тебе, обретают мир и безмятежие: даруй им утешение в печалех временных и пособие в нуждах житейских, всели в них надежду вечнаго упокоения в Царствии Небесном. В житии своем на земли ты был пристанище всем сущим во всякой беде и нужде, обидимым и недугующим; ни един от притекавших к тебе и просивших у тебе милости лишен бысть твоея благостыни. Тожде и ныне, царствуя со Христом на небеси, яви всем покланяющимся пред честною твоею иконою и молящимся о помощи и заступлении. Не точию сам ты творил милость безпомощ-ным, но и сердца других воздвигал к утешению немощных и к призрению убогих. Подвигни убо и ныне сердца верных к заступлению сирых, утешению скорбящих и успокоению неимущих. Да не оскудевают в них дары милости, паче же да веселится в них (и в дому сем, призревающем страждущих), мир и радость о Духе Святе, – во славу Господа и Спаса нашего Иисуса Христа, во веки веков. Аминь.




Молитва kъм Свети Николай Чудотворец, против загуба на благосъстояние и нищета.


О добрый наш пастырю и богомудрый наставниче, святителю Христов Николае! Услыши нас грешных (имена), молящихся тебе и призывающих в помощь скорое предстательство твое: узри нас немощных, отовсюду уловляемых, всякаго блага лишенных и умом от малодушия помраченных. Потщися, угодниче Божий, не оставите нас в греховнем плену быти, да не будем в радость врагом нашим и не умрем в лукавых деяниих наших. Моли о нас недостойных Содетеля нашего и Владыку, Ему же ты со безплотными лики пред-стоиши: милостива к нам сотвори Бога нашего в нынешнем житии и в будущем веце, да не воздаст нам по делом нашим и по нечистоте сердец наших, но по Своей благости воздаст нам. На твое ибо ходатай-ство уповающе, твоим предстательством хвалимся, твое заступление на помощь призываем, и ко пресвятому образу твоему припадающе, помощи просим: избави нас, угодниче Христов, от зол находящих на нас, да ради святых твоих молитв не обымет нас напасть и не погрязнем в пучине греховней и в тине страстей наших. Моли, святителю Христов Николае, Христа Бога нашего, да подаст нам мирное житие и оставление грехов, душам же нашим спасение и великую милость, ныне и присно и во веки веков.


Молитва към Свети Спиридон Тримифунтски, даруваща безметежно, без бедност съществование


О всеблажени светителю Спиридоне, велики угодниче Христов и преславни чудотворче! Предстоящ на небесата пред Престола Божий с лик на Ангел, погледнис милостиво око на предстоящите тук хора (имена) и просящя сильно твоята помощ.
Измоли благосклонността на Човеколюбивия Бог, да не ни съди според нашите беззакония, но да твори заедно с нас по своята милост. Изпроси за нас, раби Божии(имената), от Христа и Бога, нашето мирно безметежно житие и здраве – душевно и телесно. Избави ни от всякакви беди, душевни и телесни, от всички мъки и дяволски изкушения.
Поменувай ни пред Престола на Вседържителя и измоли от Господа да даде опрощение за многото наши грехове, да ни дари безбедно и мирно житие, кончината на живота да е мирна и достойна и да ни дари с вечно блаженство бъдещето, непрестанно да разнасяме славата и да благодарим на Отца и Сина, и Светия Дух, сега и завинаги, и во веки веков. Амин.


Важно!!!

Четете молитвата всеки ден (или всяка вечер), докато се реши вашия въпрос.

Молитва към Свети Тихон Задонски за живот и избавление от бедност.(църк.слав, за да ви разбере)



Овсехвальный святителю и угодниче Христов, от-че наш Тихоне! Ангельски на земли пожив, ты яко ангел благий явился и в давнем твоем прославлении: веруем от всея души и помышления, яко ты, благо-сердый наш помощниче и молитвенниче, твоими неложными ходатайствы и благодатию, от Господа обильно тебе дарованною, присно способствуеши нашему спасению. Приими убо, ублажаемый угодниче Христов, и в час сей наша недостойная моления: сво-боди ны твоим заступлением от облегающаго нас суесловия и суемудрия, неправоверия и зловерия чело-веческаго; потщися, скорый о нас предстателю, благоприятным твоим ходатайством умолити Господа, да пробавит Своя великия и богатыя милости на нас грешных и недостойных рабов Своих (имена), да уврачует Своею благодатию неисцеленныя язвы и струпы растленных душ и телес наших, да растворит окаменелая сердца наша слезами умиления и сокрушения о премногих согрешениих наших, и да избавит ны от вечных мук и огня геенскаго; всем же верным людем Своим да дарует в нынешнем веце мир и тишину, здравие и спасение и во всем благое поспешение, да тако, тихое и безмолвное житие поживше во всяком благочестии и чистоте, сподобимся со Ангелы и со всеми святыми славити и воспевати всесвятое имя Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков.


Молитва преподобному Алексий, человеку Божию, за защита от бедности(църк.слав, за да ви разбере)

О великий Христов угодниче, святый человече Божий Алексие, душею на небеси престолу Господню предстояй, на земли же данною тебе свыше благода-тию различная совершаяй чудеса! Призри милостив-но на предстоящия святей иконе твоей людие (имена), умиленно молящиеся и просящия от тебе помощи и заступления. Простри молитвенно ко Господу Богу честнии руце твои и испроси нам от Него оставление согрешений наших вольных и невольных, в недузех страждущим исцеление, напаствуемым заступление, скорбящим утешение, бедствующим скорую помощь, всем же чтущим тя мирную и христианскую живота кончину и добрый ответ на страшнем суде Христове. Ей, угодниче Божий, не посрами упования нашего, еже на тя по Бозе и Богородице возлагаем, но буди нам помощник и покровитель во спасение, да твоими молитвами получивше благодать и милость от Господа, прославим человеколюбие Отца и Сына и Свя-таго Духа, в Троице славимаго и покланяемаго Бога, и твое святое заступление, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва пред иконами Божией Матери «Всех скорбящих Радость» для утешения в скорби безденежья



О,Пресвята Владычице Богородице, преблагословенна Майко на Христа Бога, Спасителя наш, за всички скърбящи радост, за больни посещение, за немощни покров и застъпнице, на вдовици и сироти покровителнице, майка на печалните и всенадежна утешителнице, за младенци немощни крепосте, и за всички безпомощни винаги готова помощнице и верно прибежище! Тебе, о Всемилостива, е дадена от Всевишни благодат във всички и във всичко да се застъпиш и избавиш от скърби и болести, защото Сама люти скърби и болки си претърпяла, виждаща волното страдание на Сина Твой Възлюбления и Него на кръста распъващи съзряла, егда оружие, Симеоновото предречено, сърцето Твое пройде: Затова, о Майко чадолюбива, приеми гласа на нашата молитва, утеши нас в сегашната скръб, като верна радост ходатаиница. Предстояща пред престола на Пресвятата Троица, отдяснно на Сина Твой, Христа Бога наш, можеш ли ако пожелаеш да изпросиш всичко полезно за нас, защото с вяра сърдечна и любов, припадаме пред Тебе, като Царица и Владычица: чуй и погледни на нас, и приклони Твоето ухо , послушай молението наше и избави нас от сегашни беди и скръб: Ти си Радост за всички верни, като ни подаваш мир и утешение . Съзри нашата беда и скръб, яви ни Твоята милост, изпрати утешение на уязвимото към печал наше сърце и утоли гнева Божий, та с чисто сърце, съвест блага и надежда несумнена да прибегнем към Твоето ходатайство и застъпление. Приеми , Всемилостива наша Владичице Богородице, усердното наше моление. Към тебе принасяме, и не отрини нас недостойните от Твоето благосърдие, но подай ни избавление от скърби и болести, защити нас от всяко вражеско навяване и клевети човечески, бъди ни неотстъпна помощница във всички дни на живота наш, та под Твоия майчин покровом винаги да пребъдем цели и съхранени с Твоите застъпления и молитви към Сина Твой и Бог Спасител наш, който подобава всяка слава, чест и поклонение, с безначалния Негов Отец и Свети Духм, сега, винаги и во веки веков. Амин.


Молитва пред иконата на Божията Майка «Утоли моята печал» за успокоение на душите и сердцата в бедност


Надеждо на всички хора по земята. Пречиста Дево, Владичице Богородице, утешение мое! Не се гнуси от мен, грешния, защото на Твоята милост се уповавам. Угаси пламъка на моите грехове и ороси с покаяние изсъхналото ми сърце, очисти ума ми от греховни помисли, приеми молитвата, която с въздишки Ти принасям от душа и сърце. Бъди Ходатайка за мен пред Твоя Син и наш Бог и укроти праведния Му гняв със Своите майчински молитви, Изцели, Владичице, душевните ми и телесни рани, утоли страданията на душата и тялото ми, укроти бурята на злите вражески нападения, премахни от мен бремето на моите грехове, не ме оставяй да погина докрай и утеши съкрушеното ми от скръб сърце, за да Те славя до последния си дъх. Амин!


Молитва пред икона на Божията Майка «Казанская» за избавление от бедности и униния при парични проблеми


0, Пресвята Владичице Богородице! Със страх, вяра и любов се покланяме пред Твоята пречестна икона и Ти се молим: не отвръщай Твоето лице от прибягващите към Тебе; умоли, Милосърдна Майко, Твоя Син и наш Бог Господ Иисус Христос да съхрани в мир нашата страна, да запази Своята свята Църква непоколебима, да я избави от неверие, ереси и разколи, защото нямаме друга помощ, нито друга надежда, освен Тебе, Пречиста Дево. Ти си всесилна Помощница и Застъпница на християните. Всички, които с вяра Ти се молят, избави от греховни падения, от коварствата на зли хора, от всякакви изкушения, скърби, беди и внезапна смърт.Дарувай ни дух на съкрушение, смирение на сърцето, чистота на помислите, поправяне на греховния ни живот и прошка на прегрешенията ни, та всички с благодарност да възпяваме Твоето величие и Твоите милости, явявани над нас навсякъде по земята и да се удостоим с Небесното царство, та с всички светии да прославяме пречестното и величествено име на Отца и Сина и Светия Дух во веки веков. Амин!

Молитва пред икона на Божията Майка «Покров Пресвятой Богородицы» за защита от парични проблеми


0, Пресвета Дево, Майко на Господа на небесните сили. Царице на небето и земята, Всесилна Закрилнице на нашия град и нашата страна! Приеми тази хвалебно-благодарствена песен от нас. Твоите недостойни раби, и възнеси нашите молитви пред престола на Твоя Син и Бог - да се смили над нас, неправедните, и да излее благодатта Си над тези, които почитат Твоето всечестно име и с вяра и любов се покланят на Твоя чудотворен образ. Не сме достойни да бъдем помилвани, ако Ти не Го умилостивиш към нас, Владичице, защото за Теб е възможно да изпросиш всичко от Него. Затова прибягваме към Теб като към сигурна и бърза наша Застъпница.Чуй нас, които Ти се молим, осени ни с Твоя всесилен покров и изпроси от Бога, Твоя Син, за нашите пастири ревност и бдителност над душите ни, за управниците - мъдрост и сила, за съдиите - правда и безпристрастност, за наставниците - разум и смиреномъдрие, за съпрузите - любов и разбирателство, за децата - послушание, за оскърбяваните ­търпение, за оскърбяващите - страх Божий, за скърбящите - благодушие, за радващите се - въздържание и за всички нас дух на разум и благочестие, дух на милосърдие и кротост.
О, Пресвета Владичице, смили се над нас, Твоите немощни люде, разпръснатите събери, заблудените насочи към правия път, старците подкрепи, на младите дай целомъдрие, децата възпитай, обгърни всички нас с Твоето милостиво застъпничество, изведи ни от дълбините на греха и просвети сърдечните ни очи, за да гледат към нашето спасение, Бъди милостива към нас и тук, и там - и в страната на нашия земен живот, и на Страшния съд на Твоя Син. Починалите с вяра и покаяние наши отци и братя въдвори във вечния живот заедно с ангелите и с всички светии. Защото Ти си, Владичице, слава на небесните и упование на земните жители, Ти след Бога си наша надежда и Застъпница за всички, които с вяра прибягват към Тебе. Затова на Теб се молим и на Теб, като на всесилна Помощница, сами себе си, и един другиго, и целия си живот предаваме, сега и всякога, и во веки веков. Амин!


Молитва в защите от бедност и други беди към святата Ксения Блажена Петербургска


О, света блаженна майко Ксения!Ти си живяла под покрива на Всевишния, била си водена и укрепявана от Божията Майка, претърпяла си глад и жажда, студ и пек, подигравки и гонения. Заради всичко това, ти си се удостоила да получиш от Бога даровете на прозорливостта и чудотворството. И сега блаженстващ под сянката на Всемогъщия. Днес светата Църква те прославя като най-благоуханен цвят. Предстоейки на мястото, където си погребана, пред твоя свят образ, като пред теб самата, ние ти се молим: "Приеми нашите прошения и ги пренеси пред Престола на Милосърдния Небесен Отец, защото имаш голямо дръзновение пред Него, изпроси от Него за прибягващите към теб вечно спасение, щедро благословение на всички наши благоугодни делови начинания, избавление от всякакви бедствия и скърби. Застъпи се със своите свети молитви пред нашия Всемилостив Спасител за нас, недостойните и грешните. Помогни ни, света блаженна майко Ксения да бъдат озарени младенците в светлината на светото Кръщение и запечатани с дара на Светия Дух. Да бъдат възпитани нашите юноши и девойки във вяра, честност и страх Божий и да имат успех в учението. Болните и недъгавите изцери, на съпрузите изпрати любов и съгласие, на монасите - да се подвизават с добрия подвиг, и ги запази от зли хули и клевети, пастирите на църквата утвърди в силата на Светия Дух, народа и страната ни запази в мир и спокойствие. Ти си наша надежда и упование и бързо чуваш моленията и прозбите ни. Ти си нашето избавление, на тебе благодарим и с тебе славим Отца и Сина, и Светия Дух сега и винаги и вовеки веков. Амин.



Молитва ангелу-хранителю для защиты от бедности


Взываю к тебе с мольбою, благодетель и покровитель мой, ходатай мой перед Господом Богом, свя-тый ангеле Христов. Взываю к тебе, ибо оскудели житницы мои, стоят пустыми хлева мои. Не радуют глаз больше мои закрома, а мошна пустая. Знаю, то испытание мне, грешному. А потому молю к тебе, святый, ибо честен перед людьми и Богом, и деньги мои всегда честны были. И не брал я греха на душу, но всегда разживался по Божьему промыслу. Не губи меня голодом, не угнетай нищетой. Не позволь смиренному рабу Божию умереть презираемым всеми нищим, ибо работал я премного во славу Господа. Защити меня, святый ангеле-покровитель мой, от жизни в бедности, ибо неповинен я. Поелику повинен, то буде на все воля Божия. Аминь.


Няма коментари:

Публикуване на коментар