вторник, 29 март 2016 г.

ЛЕВКЕМИЯ

БИЛКИТЕ НА МАРИЯ ТРЕБЕН.doc


ЛЕВКЕМИЯ


Препоръчителна смес
за чай:

20 г великденче
20 г пелин
30 г коприва
25 г енювче
30 г филизи от бъз
15 г Жълт кантарион
25 г бял равнец
30 г невен
15 г корени от радика

30 г змийско мляко


25 г ливадно отбратниче

От тази билкова смес се взима една препълнена чаена лъжичка на четвърт литър Вода. През деня се изпиват на глътки минимум два литра чай. От голямо значение би било, ако се взимат пресни билки от природата или поне няколко от посочените. Тъй като в повечето случаи първопричината за левкемията трябва да се търси в далака, към това трябва да се пият и по шест глътки чай от корени от аир. Равна чаена лъжичка корени от аир се накисва и оставя да пренощува в четвърт литър студена вода. на сутринта леко се притопля и прецежда. От тази отвара се пие по глътка преди и след всяко ядене. Три чаени лъжички (могат да се прибавят до три супени лъжици шведска горчивка се разреждат с три чаши билков чай. Това количество се разделя на половина и се пие съответно половин час преди и половин час след всяко ядене. Препоръчват се четиричасови компреси с шведски билки върху областта на черния дроб и далака, както и запарващи компреси с хвощ (за двата вида компреси виж в "Обща част"). Трябва да се избягват всякакви видове киселини, като портокали, лимони, грейпфрути, различните плодови сокове и кисели, сурови плодове, както и солени, силно подправени яденета, салами и тлъсто месо. Ябълков компот може да се яде в големи количества.
В началото на ноември 1978 г. при мен дойдоха отчаяни родители с нямащо и шест години момченце: Петър В. от Н. (ФРГ) имаше последен стадий на левкемия. Всичко започнало през май 1978 г. с температура и болки в краката. Тъй като състоянието му не се подобрявало, в началото на юли г. Петър влязъл за единадесет седмици в болницата в Манхайм. След изписването му не се забелязвало никакво подобрение. Когато го видях за първи път, Петър беше вече без коса, беше много блед. уморен и нямаше апетит. Той имаше дълбоки черни сенки под очите, тежката болест му се
забелязваше. Детето живна още с първата баня от мащерка (виж "Видове приложения" при "Мащерка"), която родителите му по мой съвет направиха. Водата от банята, изсипана обратно върху билките, се претопли още два пъти. така че можаха да се направят общо три бани. Освен това детето пиеше и горепосочения чай. Макар и малко, то следеше часовника и на Всеки четвърт час взимаше своята глътка чай. В яденето то също се придържаше към насоките на предписаната му диета. В края на ноември 1978 г. родителите заминаха с детето в болницата в Манхайм за изследване на кръвта. За професора било истинска загадка, че резултатите от кръвните изследвания се били така подобрили.  В средата на декември гъстият перчем на детето израсна отново и то отиде с родителите си на повторно изследване на кръвта. Лекарите в болницата рекли: "Кръвната картина е повече от нормална." Те не знаели как да категоризират невероятното, непонятното. През април 1979 г. на един мой доклад в Траунщайн (Горна Бавария) Петър дойде с родителите си като напълно здраво дете. Присъствуваха около 1800 души. Съответни бяха и аплодисментите, когато представих Петър на публиката и разказах неговата страдалческа история. Той дойде с родителите'си и в края на октомври 1979 г. на мой доклад в зала "Яаанхале" в Пфорцхайм, на който присъствуваха 2200 души. И тук можах да покажа на публиката напълно здравото дете. Петър упорито продължава да пие билковия чай, както самият той ми писа за Коледа 1979 г., майка му често му правела компреси от шведски билки върху далака и шията, а и го разтривала с олио от градински риган (бяха пострадали и Жлезите на шията). Той ми беше нарисувал с цветни моливи Върху лист хартия невена, копривата и белия равнец, и под тях беше написал: "Моите спасители!И, което за мен беше неповторимо. Родителите и днес ходят от време на време да изследват лекарите кръвта на Петър, макар че той вече е здраво момче.

Аз считам лекарските прегледи за извънредно важни! Смятам за полезни и по-нататъшното пиене на билковите чайове и налагането на компреси. Това предотвратява нови удари на някогашните злокачествени заболявания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар